Black Friday: bútorok, melyekre érdemes lecsapni

Fatima
Ha teheted, semmiképp se halaszd a bútorvásárlást jövő évre - ellenben csapj le a gigantikus kedvezményekre az idei Fekete Pénteken. Mutatjuk a bútoráruházak legjobb Black Friday-ajánlatait!

Nemrég tették közzé a LogiNet Systems és a Reacty Digital friss felmérésének eredményeit, amiből kitűnik: idén új slágertermékeket avathatnak. Eddig a szórakoztató elektronika uralta az akciós napokat, ám most a hangsúly eltolódhat: az otthonfelújítással kapcsolatos termékek népszerűsége nőhet a legnagyobb mértékben. A barkács- és kerti eszközt forgalmazó kereskedők 17 százalékos keresletnövekedésre számíthatnak, emellett nagyot ugorhat a háztartási és vegyi áruk, valamint a háztartási kis- és nagygépek iránti kereslet. Ha körbenézünk, most is az elektronikai cikkeket kínáló áruházak és webáruházak a leghangosabbak, arról azonban már kevesebb szó esik, hogy barkács- és kerti eszközt kínáló vagy a bútoráruházak milyen akciókkal csalogatják a vásárlókat. Ez utóbbinak jártunk utána!

Van, ahol 70 százalékos a leárazás

Mind tapasztaljuk a bőrünkön, milyen macera az elnyűtt, kifeküdt ülőgarnitúrát lecserélni: igyekszünk toldozni-foltozni, amíg tudjuk, hiszen a csere egy kisebb vagyonba kerül. Az sem ismeretlen, amikor ötvenszer meggondoljuk, milyen szekrénysort vegyünk – mennyire éri meg a dizájnos, de drágát megvenni a szerényebb, de olcsó helyett. Sőt, sokaknak egy komód megvásárlása is fogcsikorgatva megy csak, hiszen már az is több tízezer forintos kiadást jelent, amit bizony megérez a pénztárca – meg hát mindig kell valami másra a pénz. Összességében nem olcsó mulatság a bútorvásárlás. Azt is jól tudjuk, hogy a legjobb időpont a vásárolt bútor típusától függ: a kültéri bútorokhoz például ősszel lehet hozzájutni kedvező áron, hiszen kimegy a szezon… Persze év közben is elég szép akciókkal lehet találkozni, de te például vettél már valaha bútort Black Fridaykor? Hát, ha erre nem a válasz, akkor megsúgjuk: iszonyatosan jó kedvezményeket és különleges ajánlatokat lehet kifogni ezen a napon. 

Az IKEA például úgy döntött, hogy idén a Black Friday helyett inkább a Green Friday mellett teszi le a voksát: a régi bútorokat visszavásárolják, hogy új esélyt adjanak nekik és valaki más hazavihesse őket. Felbecsülik a kidobásra váró bútorodat, majd küldenek egy árajánlatot, amit ha elfogadsz, beviheted a bútorodat a kiválasztott IKEA áruházba, majd a megbeszélt vételár értékében egy IKEA ajándékkártyát kapsz érte.

Eközben a JYSK-nél már november 24-én elkezdődik az akciós időszak, egyes termékekre akár 70%-os kedvezmény vonatkozik november 28-ig a JYSK.hu weboldalon és a JYSK üzletben is. 

Illusztráció – Getty Images

A Vivre.hu oldalon is számtalan akcióba botlani egész évben, ez a Fekete Péntek alkalmával sincs másképp. Egyébként már elindultak a leárazások, akár 90%-os árengedménnyel is ki lehet fogni termékeket a bútoroktól a kiegészítőkőn és a dekoráción át. A különleges bútorairól híres Belianinál is elindult a kedvezményes időszak, ami kitart egészen noveber 28-ig. A tájékoztatás szerint kuponok beváltásával lehet érvényesíteni a kedvezményt, a kedvezményeket sávos megoldással dolgozták ki: 

  • 5% további kedvezmény minden termékre min. 20 000 Ft értékű rendelés esetén, kód: 5blackweeks21hu
  • 10% további kedvezmény: minden termékre min. 80 000 Ft értékű rendelés esetén, kód: 10blackweeks21hu
  • 15% további kedvezmény minden termékre min. 160 000 Ft értékű rendelés esetén, kód: 15blackweeks21hu
  • 20% további kedvezmény minden termékre min. 700 000 Ft értékű rendelés esetén, kód: 20blackweeks21hu

Az XXXLutz is készült jó árú termékekkel Black Friday és egyebek alkalmából. November 11 és 28 között -20% minden karácsonyi termékre, ugyanebben az időszakban ugyanennyit kínálnak minden tervezhető konyhabútorra. November 22 és 29 között pedig a Bla-Bla-Black Shopping Weekend keretén belül kínálják kedvező árú termékeiket – ajánlatok a prospektusban.

A VidaXL is hangolja a vásárlókat a nagy kedvezményekre, itt például 2 vagy több termék vásárlása esetén a felsorolt választékból 10% extra kedvezményt kaphatunk az EARLYBF10HU kuponkód használatával. Elindult a Black Shopping Weeks a Möbelixnél is, az ajánlatok november 18. és december elseje között érvényesek.

Mit érdemes ilyenkor megvenni? 

Sokat spórolni a nagyobb volumenű termékekkel lehet:

ágyak, matracok, kanapék, ülőgarnitúrák, fotelek, szekrények, étkezőgarnitúrák – ezek esetén akár több tízezer forintot is megtakaríthatsz magadnak.

A bútorok mellé a háztartási nagygépeket is megveheted, ugyanis azokra is jókora akciók vonatkoznak az elektronikai boltokban. Persze a dekorációk és egyéb kiegészítők közül is lehet válogatni, sőt, már előre készülhetsz a tavaszi kertszépítős, udvaralakítós projektre is. Ne csak az alacsonyabb árak miatt vegyél most bútort – ha teheted, semmiképp se halaszd jövő évre. Miért? Épp a napokban robbant a hír, hogy jövőre tovább drágul minden, köztük a bútor is. Arról nem is beszélve, hogy az alapanyaghiány és a fuvarköltségek folyamatos emelkedése termékhiányt is eredményezhet…