Biciklizz stílusosan! - elengedhetetlen bringás kellékek

Fontos, hasznos és ugyanakkor egyedi kiegészítők kerékpárra.

Ahogy jön a jó idő, egyre többen pattanunk biciklire, és örülünk, hogy végre nem kell autóval a dugóban vesztegelni. Tavasz elején az autósoknak még hozzá kell szokniuk, hogy újra biciklisták lepik el az utakat, de ha kerékpárunkat minél több figyelemfelkeltő és hasznos kiegészítővel szereljük fel, nagyobb eséllyel vesznek minket észre.

A KRESZ a kerékpárosokra ugyanúgy vonatkozik, mint az autót vezetőkre.

Ha nem tartjuk be a szabályokat, akár 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak ránk!

Annak, aki városon belül kerékpározik, rendelkeznie kell elöl és hátul lámpával, melyek legalább 150 méterről jól kell, hogy látsszanak. Az elülső lámpának fehér vagy sárga, a hátsónak piros színnel kell világítania, a folyamatos és a villogó fény, valamint a lámpák ruhán való viselése is megengedett. Prizmából legalább egy fehér kell előre, kettő kétoldalú, borostyánsárga küllőprizma szükséges az első kerékre, valamint hátulra egy piros, nem háromszög alakú darab. Csengőnek is lennie kell a biciklin, ezt nem helyettesítheti kürt, duda vagy más hangot adó eszköz. Lakott területen kívül kötelező a láthatósági mellény vagy egyéb fényvisszaverő öltözék viselése.

Cikkünkben most nemcsak a kötelező kiegészítőket vesszük sorra, hiszen egyéni darabok vásárlásával kellemesebben érezhetjük magunkat a kerékpárunkon.

A kerékpáros kiegészítők száma szinte végtelen, nagyjából a bicikli árának többszörösét el lehet így költeni. Mi azokat írtuk mutatjuk, amelyek számunkra elsődlegesek.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Lámpák

Velotech 2 led kék villogó szett

Ár-érték arányban ez egy igazán szuper termék, és kifejezetten előnyös abból a szempontból, hogy egy mozdulattal le lehet szedni a bicikliről, így nem fogják róla ellopni. Kis helyet foglal, igazi praktikus darab.

Hirdetés

 

Force Glare USB első + hátsó biciklilámpa szett

USB-vel tölthető lámpaszett, aminek rendkívül hosszú, 23 órás a maximum üzemideje és erős fényt ad, tökéletes választás városba és országútra is.

Hirdetés

Csengők

Budapesten egyre több a turista, akiknek sajnos fogalmuk sincs róla, hogy a Duna parton éppen a kerékpárúton sétálgatnak. Ezekre az esetekre is nélkülözhetetlen a csengő, főleg az olyan, amelyiknek igen nagy hangja van. Tapasztalatból beszélünk: a turistákat annyira elvarázsolja Budapest szépsége, hogy így se biztos, hogy észre fogják venni az érkezésünket.

BASIL Csengő BIG BELL WANDERLUST

Ez a vintage hatású csengő nagyon ízléses kiegészítője lehet biciklinknek.

Hirdetés

 

Acor ABE-2803 Kávéscsésze csengő

A kávé szerelmeseinek egy jó választás lehet ez a kávéscsésze alakú csengő.

Hirdetés

 

Acor ABE-2802 Focilabda csengő

A sport rajongóinak is hoztunk egy egyedi darabot, humoros és hasznos is egyben ez a kis csengő.

Hirdetés

 

Acor ABE-21301 Retró Csengő ezüst

Aki az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat kedveli, annak ezt az egyszerű retró, ezüst csengőt ajánljuk.

Hirdetés

Láthatósági mellények

Nyáron a rekkenő hőségben nagyon nehéz rávenni magunkat, hogy az országúton viseljük a láthatósági mellényt. Ennek helyettesítésére találták ki a fényvisszaverő testpántot: ezt viselve biztos, hogy sokkal kevésbé lesz melegünk.

Kelly's Fényvisszaverő testpánt láthatósági pánt

Amennyiben valaki nem szereti a mellényeket, akkor tökéletes választás lehet ez a láthatósági pánt.

Hirdetés

 

Láthatósági mellény, két színben

Ez a kedvező árú láthatósági mellény nem csak a megszokott sárga színben kapható, hanem korall színben is.

Hirdetés

Csajos bringához

A nők szeretik kicsinosítani a biciklijüket is, ennek egyik fő kelléke legtöbbször elöl egy kosár, melyet még igazi virágokkal is ékesíthetünk. Mi azért is szeretjük, mert ha csak a lakatot és a táskánkat tesszük bele, már akkor is sokkal élvezetesebb a biciklizés.

Nem csak esőben előnyös, ha esetleg teteje is van a kosárkánknak, de egy-egy bukkanónál vagy a kelleténél gyorsabban megközelített fekvőrendőrre való ráhajtásnál is jobb érzés, ha biztonságban tudhatjuk az értékeinket, mivel semmi sem tud kipottyanni a táskánkból.

Csepel fix rögzítésű fedeles első kosár, rattan hatású műagyagból

Ez a kosár amennyire a rattan hangulatát adja vissza, mégis műanyagból készült, így bírja az esős időt is.

Hirdetés

 

Elülső kerékpárkosár, rugalmas (10 literes)

Ez a táskaként is használható elülső kosár hű társunk lehet ha sok helyen megfordulunk a biciklinkkel. Praktikus és elegáns darab, csak lekapjuk a bicikliről, és máris egy hétköznapi táskává változik.

Hirdetés

Már jeleztük, hogy érdemes feldíszíteni a biciklinket, mert nem csak magunkat tesszük vele boldogabbá, de minél nagyobb feltűnést keltünk az utakon, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat!

Basil Peony Flower Garland virágos girland dísz kosárra

A piros virágok biztosan fel fogják dobni a biciklid.

Hirdetés

 

Dísz pünkösdi rózsa girland levendula

Ez a levendula színű girland tökéletesen passzol a hidegebb színű biciklikhez.

Hirdetés

Szoknyavédők

Ugyan az elnevezés magáért beszél, de mi kiegészítenénk azzal, hogy nemcsak szoknyánkat, hanem a szépségünket is megvédheti ez az apró tartozék, hiszen ha a ruhánk a küllők közé kerül, annak csúnya esés is lehet a vége.

Csepel műanyag szoknyavédő párban

A hálós műanyag szoknyavédő könnyen felpattintható a hátsó sárvédőre, így megakadályozva, hogy a szoknya beakadjon a küllők közé.

Hirdetés

 

Montegrappa műbőr szoknyavédő

Ez a szoknyavédő nem csak praktikus, de stílusos is, sok színben kapható, így mindenki megtalálhatja a hozzá passzolót.

Hirdetés

Kilométerórák

B’Twin vezetéknélküli computer

A készülék nem csak azt tudja mérni nekünk, hogy hány kilométert tekertünk, de ráadásul a pillanatnyi és az átlagsebességünket is. Az egyszerű, vezetéknélküli computer tökéletes társunk lehet a biciklizéshez.

Hirdetés

Okostelefontartó

Bár a biciklizésben éppen az a jó, hogy közben offline vagyunk, egy hosszabb túránál, amikor követnünk kell az útvonalat, bizony jól jöhet, ha ki tudjuk tenni a telefont a kormányra. 

Okostelefontartó kerékpárra

Ez a telefontartó méretre állítható, így különböző méretű telefonokra is tökéletes és több helyen védi azt kerékpározás közben.

Hirdetés

Kulacsok

Manapság nagy divat a kulacs a hétköznapokban is, de a biciklizésnél egyszerűen nélkülözhetetlen, hogy mindig legyen nálunk víz. 

Camelbak biciklis kulacs (710 ml)

Nagy előnye ennek a kulacsnak, hogy csak nyomás hatására jön belőle a víz, így könnyedén lehet használni biciklizés közben.

Hirdetés

 

Trekking kulacs (750 ml)

Egy nagyon kedvező árú kulacsról beszélünk, ennek használatához azonban meg kell állni út közben, szóval azoknak ajánljuk, akik ezt preferálják.

Hirdetés

 

Waterdrop rozsdamentes sportkulacs

A rozsdamentes acélkulacsot azoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy ne melegedjen fel a víz útközben, hiszen ez a sportkulacs jól tartja a víz hőmérsékletét.

Hirdetés