Vásárlás 2020. november 12.

Az IKEA a családon belüli erőszak ellen kampányol

bubba Vásárlás 2020. november 12.
Az üzletlánc összefogott az egyik legnagyobb magyarországi közösséggel, amely a nőket védelmezi a zaklatásokkal szemben.

Az otthonnak biztonságos helynek kell lennie, ez azonban nem mindenkinek adatik meg – ezzel kapcsolatban indít kampányt az IKEA a Nők A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesülettel (NANE) karöltve – írja a Hvg.hu.

Anyagilag is támogatják a NANE munkáját

Mint bejelentésükben megemlítik, a többnyire láthatatlan, de nagyon is valódi gondokról szól a napokban bemutatott kisfilmjük is.

Emellett közzétették, hogy az IKEA 35 millió forinttal támogatja a NANE munkáját és az érintetteket az elkövetkezendő két esztendőben. 

Tájékoztatásul kifejtették, hogy jelenleg több, mint 200 ezer nő él hazánkban fizikailag bántalmazó viszonyban, vagy legalábbis próbál szabadulni az ilyen kapcsolatokból. 

Az Európai Alapjogi Ügynökség kutatása alapján kijelenthető, hogy körülbelül minden ötödik felnőtt nőnek volt vagy lesz élete során legalább egy olyan párkapcsolata, melyben rendszeresen éri testi erőszak.

Az uniós ügynökség adatai alapján úgy tűnik, az egész térségben elszomorító a helyzet: Közép- és Kelet-Európában a nők harmada tapasztalt fizikai erőszakot 15 éves kora óta.

Keresés az oldalon