Kütyü 2019. augusztus 16.

Ajándékötletek balkezeseknek

Marci Kütyü 2019. augusztus 16.
Augusztus 13-án ünnepeltük a balkezesek világnapját. Összedobáltunk a teljesség igénye nélkül pár olyan dolgot, amiknek a balkezes ismerőseid örülhetnek, ha megleped velük őket.

Balkezesnek lenni ma sok szempontból nem akkora átok, mint régebben volt. Például mostanában már senki nem gondolja róluk, hogy boszorkányok lennének, hovatovább normális helyeken az erőszakkal jobbkézre szoktatás sem dívik. Ennek ellenére a mindennapi életben sok, a jobbkezes többség számára triviálisnak tűnő tennivalók során kénytelenek kellemetlenségekkel szembesülni.

Ilyen lehet pl. balkezesként jobbkezes írószerszámokat, vagy akár csak ollót használni, mely utóbbi elég rendes tortúra bír lenni. Épp ezért érdemes körülnézni és elgondolkodni azon, hogy mik lehetnek azok a dolgok, amik megkönnyíthetik balkezes barátaink, szeretteink életét egy alapvetően jobbkezesekre szabott világban.

Iskolai készlet

Iskolakezdő szett balkezeseknek

Vonalzó, spirálfüzet, két toll, egy olló, két filctoll és egy ceruza; Ára: Kb. 17 000 Ft.

Hirdetés

 

Talán a legfontosabb, hiszen közeledik az iskolakezdés és ilyentájt már illik elgondolkodni azon, hogy mivel és mibe fog írni a gyerek, miután a rádióban bemondták, hogy Egon és Egyed napja van. Ebben a csomagban kb. minden benne van, amire szükség lehet, balkezes tollak, jobbról balra olvasható vonalzó, olló, illetve egy olyan balkezes spirálfüzet, amelyik alapból balról jobbra nyílik, így végre úgy lehet bele írni, hogy nem nyomódik neki a spirálnak a gyerek keze.

Borozz stressz nélkül

Balkezes dugóhúzó

Az óramutatóval ellentétes irányban kell tekerni; Ára: Kb. 3 500 Ft.

Hirdetés

 

Profi, vendéglátásban is simán használható dugóhúzóról van szó, amit kifejezetten balkezesek számára készítettek. A bornyitás eklatáns példája azoknak a fentebb is említett nüansznyi műveleteknek, melyek kifejezetten megterhelők lehetnek a balkezesek számára. Ez a dugóhúzó azonban a többségi társadalom által használt kollégáival ellentétben az óramutató járásával ellentétes irányban működik, ami lehetővé teszi, hogy a balkezesek is olyan magabiztos nyugalommal nyissanak ki innentől kezdve egy üveg bort, ahogyan mindenki más szokta.

Szépírástan balkezeseknek

Balkezes kalligráfia

Bevezető a szépírástanba balkezeseknek, Vance Studley; Ára: Kb. 2 000 Ft, kiegészítőkkel 10 000 Ft.

Hirdetés

 

Ez már tényleg az ajándék kategóriát erősíti, ugyanis nem rendelkezik az életmentés attribútumával, pusztán csak szórakozásra, esetleg egy új hobbi elsajátítására való. A kalligráfia egy élvezetes és kihívásokkal teli elfoglaltság, már ha az embernek van türelme az ilyesmihez és annak idején az iskolában sem kellett külön kódfejtővel desifríroztatni a kézzel írott fogalmazásait. Vance Studley könyve azért is került bele ebbe a válogatásba, mert kimondottan balkezeseket kíván bevezetni a kalligráfia világába. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy angol nyelvű a könyv, magyar kiadása még sajnos nincsen. A könyv mellé ráadásul lehet rendelni két kiegészítőt is, az 50 db. spéci, kalligráfiához való papírt tartalmazó csomagot és egy hatdarabos balkezes töltőtollszettet patronokkal.

Főzni is öröm lesz

Konyhai szett

Négy bambusz fakanál, egy sütőkesztyű, valamint egy mérőedény; Ára: Kb. 25 000 Ft.

Hirdetés

 

Természetesen a konyhában is hátrányban érezhetik magukat a balkezesek, hiszen a fakanalak íve, vagy a megátalkodottan jobbkezesekre kalibrált sütőkesztyűk képesek megnehezíteni a főzési folyamatot. Ez a pakk épp erre a problémára kínál megoldást, hiszen egy balkezes sütőkesztyűt, négy darab bambuszból készült, balkezesek számára megalkotott fakanalat és egy olyan mérőedényt tartalmaz, amelyen a különböző mércék a megszokott, dühítő gyakorlattól eltérően a jobboldalon vannak feltüntetve.

Ezermester is lehetsz

Balkezes colstok

Hét és fél méteres; Ára: Kb. 5 000 Ft.

Hirdetés

 

Persze a hobbibarkácsoló balkezeseket is sújtja az élet, az ő szenvedéseiken könnyíthet valamicskét ez a balkezes colstok. Ennek birtokában már nem kell nyomdaipari előképzettséggel rendelkezni ahhoz, hogy a balkezes meg tudja mérni a dolgok hosszát, szélességét, illetve magasságát, hiszen a centiméterek és a milliméterek nem fejjel lefelé fognak táncolni a szemei előtt, ami egy igen figyelemreméltó előrelépés ahhoz képest, amire eddig rá voltak kényszerítve.

Keresés az oldalon