A legjobb mobiltelefonok gamereknek

Balázs
Ha azért van telefonod, hogy ne kelljen megállni a játékkal, amikor nem vagy a gépnél, akkor az alábbi lista neked szól.

Manapság már a zsebünkben hordott telefonokon futnak el olyan játékok, amikhez nem is olyan régen még kisebbfajta erőművekre lett volna szükség. Persze tény, hogy nem minden játék fut el az összes, magát okosként címkéző telefonon.

Mitől lesz jó játékra egy telefon?

Most a dolog technikai részébe annyira nem mennénk bele, inkább csak adunk pár – ugyan sokak számára triviálisnak ható – jótanácsot, amiket érdemes figyelembe venni, ha játékhoz akartok telefont választani magatoknak.

Az első és legfontosabb szempont, a processzor. Amennyiben a legfrissebb, telefonokra is kiadott játékokat akarod nyüstölni, akkor Androidra a Qualcomm által gyártott Snapdargon processzorok 8-assal kezdődő szériáját javasoljuk, almásoknak meg ott van az A14 Bionic.

A másik lényeges elem a magas képfrissítés. Ez ugye arról szól, hogy hányszor frissül a kijelződ egyetlen másodperc alatt és ennek az értékét hertzben (Hz) adjuk meg. Ez azért elhagyhatatlan, mert a magas képfrissítés gondoskodik arról, hogy ne legyen darabos a kép egy hirtelen mozdulat hatására. Ha elkötelezett gamer vagy, aki rendszeresen szereti próbára tenni magát a nyírjuk ki egymást online természetű játékokban, akkor neked olyan 90 Hz-től felfelé kezdődik az élet.

A hátrányok

Ez inkább általános gyártói filozófia, semmint konkrétan a gamer telefonok hiányossága, hogy az egy adott specifikumra való rágyúrás rendszerint azt jelenti, hogy a többi funkció az átlagnál gyengébben fog muzsikálni rajta. Ez nem gonoszságból, hanem inkább költséghatékonysági megfontolások okán alakult így. Szóval ha van egy szuper gamer telefonod, amin úgy hasítanak a játékok, mint fehér cápa az óceánban, akkor könnyen lehet, hogy nem ezzel a készülékkel fogod készíteni életed fotóit, vagy előfordulhat, hogy kevésbé lesz víz, illetve porálló, netalántán nem fogja támogatni a vezeték nélküli töltést, stb.

A jók között is a legjobb

ASUS ROG Phone 5 5G 256GB 16GB RAM Dual Mobiltelefon

Processzor: Qualcomm Snapdragon 888; RAM: 16 GB; Tárhely: 256 GB; Operációs rendszer: Android; Kijelző mérete: 6,78''; Felbontás: 2448 x 1080; Képfrissítési frekvencia: 144 Hz; Ára: Kb. 415 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert ha telefonon akarsz játszani, akkor ez az a készülék, amit keresel, nem igazán van alternatívája. Remek a kijelzője, hibátlan a hangja és az akkumulátora sem hagy cserben. Olyannyira nem, hogy a duplaakksis megoldása révén tovább bírja, mint általában a telefonok és gyorsabban is töltődik fel.

Hátrányok

Ami a kameráját illeti, nyomába sem ér a többi prémiumkészülékének. És azért a prémiumokat hoztuk fel, mert az Asus ROG 5 drága. Olyannyira, hogy az árából már egy elég izmos gamer pc-t építhetnénk magunknak. További hátránya, már akinél ez számít, hogy mivel van benne anyag dögivel, ezért nem is éppen egy pehelykönnyű telefon.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik mindenféleképpen a telefonjukon akarnak nagyon jó minőségben játszani és hajlandók ezért elég sok pénzt kifizetni.

A legjobb almás

Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Mobiltelefon

Processzor: Apple A14 Bionic; RAM: 6 GB; Tárhely: 128 GB; Operációs rendszer: iOS; Kijelző mérete: 6,7''; Képfrissítési frekvencia: 60 Hz; Felbontása: 2778 x 1284; Ára: Kb. 150 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert a kijelzője gyönyörű, az A14 Bionic processzor a mezőny királya és az akkumulátora is remekül bírja a nyüstölést. További jóság, hogy mivel nem kifejezetten gamer telefonnak alkották, ezért a többi funkciója is nagyon erős, különösen igaz ez a kamerájára és az egyéb képkészítéssel kapcsolatos tulajdonságaira is.

Hátrányok

Kifejezetten gamer szemszögből vizsgálva a kérdést a 60Hz-es képfrissítés elég kevés, továbbá a belépő modellek 128 GB-os tárhelye is elég sovány, ugyanis a játékok, mint tudjuk, sok helyet esznek.

Kiknek ajánljuk?

Azon almás felhasználóknak, akik a zsír új menő telefonjukon szeretnék a legfrissebb játékokat is csapatni.

Prémium középkategóriás áron

Nubia Red Magic 5G mobiltelefon

Processzor: Qualcomm Snapdragon 865; RAM: 8/12 GB; Tárhely: 128/256 GB; Operációs rendszer: Android; Kijelző mérete: 6,65''; Felbontása: 1080 x 2340; Képfrissítés: 144Hz; Ára: Kb. 150 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert a mi a játékra használható vonásait illeti, középkategóriás áron kapunk egy élvonalbeli tulajdonságokkal bíró telefont. A vas benne annyira erős, hogy éveken át képes lehet arra, hogy a legfrissebb címeket gond nélkül futtassa.

Hátrányok

Ha bármi másra akarjuk használni a játékon kívül, előkerülhetnek bizonyos problémák. A kezelőfelülete bonyolult és a szoftverében is lappanganak időnként bugok, szóval gamer készüléknek kiváló, de ha telefonként is használni szeretnénk, akkor lehet, hogy érdemesebb egy másik kütyüt választanunk.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik a legfrissebb játékokat akarják tolni hozzáférhető áron és ebbe még az is belefér nekik, hogy a telefonjuk másban nem igazán fog domborítani.

A legolcsóbb

Xiaomi Black Shark 3 mobiltelefon

Processzor: Snapdragon 865; RAM: 8 GB; Tárhely: 128 GB; Operációs rendszer: Android; Kijelző mérete: 6,67''; Képfrissítési frekvencia: 90 Hz; Felbontása: 2400 x 1080; Ára: Kb. 150 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert megfizethető és közben kifejezetten gamer telefonnak szánták, ebben az árkategóriában nem igazán találni még egy olyan telefont, amelyik játékplatformnak és telefonnak is egyaránt alkalmas volna. Ugyan nem tökéletes, de bőven vállalható a kamerája is, továbbá a kezelőfelületén könnyedén el tudunk igazodni.

Hátrányok

Mint általában a gamer telefonok esetében, úgy ezt a darabot sem a kicsi kezűeknek találták ki, így ha zavar, hogy nehezebben tudod egy kézzel használni a telefonodat, vagy bosszant, hogy a készülék kitölti az egész zsebedet, akkor nem ez lesz a te géped.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik jó áron vennének egy olyan telefont, amivel remekül lehet játszani.

A legjobb mindenes

OnePlus 9 Pro 5G 128GB 8GB RAM Dual Mobiltelefon

Processzor: Snapdragon 888; RAM: 8 GB; Tárhely: 128 GB; Operációs rendszer: Android; Kijelző mérete: 6,7''; Képfrissítési frekvencia: 120 Hz; Felbontása: 3216 x 1440; Ára: Kb. 300 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert az értékeit tekintve akár azt is gondolhatnánk, hogy az Isten is játékra teremtette, holott talán ez a per pillanat piacon elérhető legjobb Androidos telefon minden tekintetben. Kiváló a teljesítménye, a 120Hz-es kijelző a legfanatikusabb gamereket is kielégíti, támogatja a vezeték nélküli töltést és a kamerái is elképesztően menők.

Hátrányok

Az éjszakai fotói annyira nem meggyőzők, illetve egyes modelljei hajlamosak kicsúszni az ember kezéből, úgyhogy csak óvatosan használjuk.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akiknek minden tekintetben egy jó telefonra van szükségük.