A legjobb megfizethető televíziók karácsonyra

Balázs
Ha egy jó tévét akarsz venni magadnak, vagy a családnak karácsonyra, akkor kattints bátran, elmondjuk mire figyelj oda.

Ahhoz, hogy megfelelő készüléket vásároljunk, fontos lesz betartani néhány szabályt.

Semmiképp ne vegyünk 4k-nál alacsonyabb felbontású tévét. Ez nem ilyen flegma menőzés, egyszerűen csak az van, hogy ha időtálló készüléket akarunk magunknak, akkor mindenképp a 4k az alap, hiszen épp errefelé tart a világ összes tartalomszolgáltatója és néhány év múlva a mezei tévécsatornákon is UHD-ban fog jönni az adás.

Na, akkor kifejezetten kellemetlen lesz egy 1080p-s készüléken nézni a másodpercenként darabokra hulló pixeleket.

Egyelőre hanyagoljuk a 8k-t is. Ugyan kétségkívül a 8k a jövő tévéje, de jelenleg nagyjából annyira használható, mint egy konzervnyitó a konzervek előtti korban. Máshogy fogalmazva: nincs rá tartalom és úgy egy bő évig még nem is lesz, de cserébe elképesztően drága.

Nem érdemes extra garanciát vásárolni, ha ugyanis a készülék hibás, akkor a probléma egész biztosan elő fog kerülni az alap adta 24 hónapos perióduson belül is, ha meg nem, akkor meg tök mindegy, hogy 2-3-5 évre fizetünk-e be.

Ne essünk hasra attól, hogy okostévéként reklámoznak egy terméket, hiszen ma már szinte valamennyi készülék a piacon okos.

Az LG

LG 55UM7100PLB

TV Képernyő típusa: LED; Képátló (cm): 139 cm; Hangteljesítmény: 2x10W; Fogyasztás: 85W; HDMI bemenetek száma: 3; Ára: Kb. 150 000 Ft.

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Alapvetően a mérete, az ára és a piacon lévő kezelőfelületek közül a legkevesebb fejfájást okozó WebOS operációs rendszer miatt, ami egyszerű, könnyen kezelhető és pillanatokon belül átlátható. Alig néhány gombnyomással elérhető az HBO GO, a Netflixhez van egy külön gomb a távirányítón, szóval nem lehet rá panasz. A képi világa meggyőző, a mérete okán remek szórakozást tud nyújtani az egész családnak.

Hátrányok

A felülete fényben hajlamos a tükröződésre, úgyhogy érdemes sötétített szobában mozizni vele.

Kiknek ajánljuk?

A családi tévézések kedvelőinek.

A Samsung

Samsung UE50RU7092

TV Képernyő típusa: LED; Képátló (cm): 127 cm; Hangteljesítmény: 2x10W; Fogyasztás: 130W; HDMI bemenetek száma: 3; Ára: Kb. 120 000 Ft.

Hirdetés

Miért szeretjük?

Mert nem bonyolult a kezelése, nem kell elveszni a kábeldzsungelben sem, a képei gyönyörűek és úgy általánosságban is hozza a Samsungtól megszokott minőséget. Jól használható továbbá konzolokkal is.

Hátrányok

A hangja nem az igazi, elég tompácska szegény, szóval érdemes venni hozzá egy soundbart.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeretne egy menő tévét magának és van már hozzá soundbarja is.

A Sony

Sony Bravia KDL-40WE665

TV Képernyő típusa: LED; Képátló (cm): 102 cm; Hangteljesítmény: 2x5W; Fogyasztás: 48W; HDMI bemenetek száma: 2; Ára: Kb. 115 000 Ft.

Hirdetés

Miért szeretjük?

Ha kell egy közepes méretű tévé, akkor ez lesz a megfelelő választás, főleg abban az esetben, ha nincsenek túl nagy igényeink és nem akarunk túl sok pénzt sem ilyesmire költeni. Családi tévének talán egy picit már kicsi, viszont a képei tök jók.

Hátrányok

Nem igazán működik okostévéként, a böngészője halálosan lassú és a hangja sem a legerősebb a világon.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének maguknak egy nagyobb tévét, de elég kis helyen laknak ahhoz, hogy a 40 colos tévé nagynak tűnjön.

A Panasonic

Panasonic VIERA TX-43GX550E

TV Képernyő típusa: LED; Képátló (cm): 109 cm; Hangteljesítmény: 2x10W; Fogyasztás: 78W; HDMI bemenetek száma: 3; Ára: Kb. 130 000 Ft.

Hirdetés

Miért szeretjük?

Mert méretében ideális ahhoz, hogy egy pár tévéként tudja használni. A használati utasítás hibátlan, talán a legjobb a mezőnyben, kristálytiszta, könnyen értelmezhető. A kezelőfelület egyszerű, pár gombnyomással mindent be lehet rajta állítani. A hangteljesítménnyel sincs különösebb gond, ebben a kategóriában ezt tudják a jobb tévék is.

Hátrányok

A képi világ fényes környezetben még úgy ahogy oké, de egy elsötétített szobában szinte nézhetetlenné válik.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak akik nem szeretnek mozi hangulatban tévézni és inkább felkapcsolt lámpával mennek neki a filmezésnek is.

A Hyundai

Hyundai ULV 55TS292 SMART

TV Képernyő típusa: LED; Képátló (cm): 140 cm; Hangteljesítmény: 2x10W; Fogyasztás: 86W; HDMI bemenetek száma: 2; Ára: Kb. 125 000 Ft.

Hirdetés

Miért szeretjük?

Mert méretéhez képest barátságosan olcsó, ráadásul a hangminőségével is minden rendben van és a képminősége is többnyire problémamentes, és ami gond akad vele, az sem a színárnyalatai miatt merül fel.

Hátrányok

Az operációs rendszere egy kicsit nyugdíjas, tehát lassú, illetve a tévé betekintési szöge elég alacsony, így csak azok élvezik, akik előtte foglalnak helyet.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akiknek nem borítja el az agyukat a vér, ha azt látják, hogy cselekvés helyett csak gondolkodik a készülék.

A Philips

Philips 58PUS7304

TV Képernyő típusa: LED; Képátló (cm): 146 cm; Hangteljesítmény: 2x10W; Fogyasztás: 98W; HDMI bemenetek száma: 4; Ára: Kb. 210 000 Ft.

Hirdetés

Miért szeretjük?

Azért mert a mezőnyből talán a legszebb képet adja, amikor UHD tartalmakat nézünk vele. Játszani is kiválóan lehet vele, az ár-érték aránya szinte már fantasztikus. Netflixezőknek, HBO GO rajongóknak, otthon mozizóknak remek választás.

Hátrányok

A betekintési szög itt sem 180 fok, tehát oldalról nézni a tévét nem egy túl nagy élmény. További hátránya, bár ez kisebb-nagyobb mértékben a többi 4k-s készülékről is elmondható, hogy a hagyományos tévécsatornák nem fognak szépen festeni rajta, elvégre ritkaság még a 4k a kábeltévén.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik inkább filmeket néznek otthon, mint tévéznek.