A legjobb okostévék 150 ezer forint alatt

Startlap Bubba
Okostévét lehet venni 50 ezer forintért és több millióért is, mi azonban most az ép ésszel megfizethetőnek minősülő és cserébe azért elfogadható teljesítményt is nyújtó készülékekből mazsoláztunk.

Az okostévéknek általánosságban van egy lélektani határuk, ami márkától és modelltől függően valahol 80 és 100 ezer forint között helyezkedik el, ami alatt nem érdemes megvásárolni őket.

A Smart funkció beépítése ugyanis ebben a kategóriában valahogy mindig az audiókapacitás korlátozása árán valósul meg és kapunk egy okostévét rémes, élvezhetetlen hanggal.

Következzenek hát azok a tévék, amelyeket megvásárolva szerintünk senki nem fogja magunkat átverve érezni.

LG UK6300 Smart LED TV

Az LG tévék általában véve is jól teljesítenek a Smart szcénában, nincs ez másképpen az UK6300-assal sem.

Miért szeretjük?

4k-s felbontásával tévézéshez, játékhoz és értelemszerűen monitornak is tökéletes választás lehet.

A 139 cm-es átmérőnek köszönhetően már családi televízióként is képes helytállni. Az okosságot az LG házi oprendszere a webos 4.0 teszi bele és a vele járó funkciók könnyen átláthatók és kezelhetők. A képminőség jó és még a HD gaming is egész pöpecen csörtet rajta.

Hátrányai

Egyetlen hibája, hogy a moziminőséget sajnos nem adja. A feliratok nem néznek ki jól, illetve a színek terén sem brillírozik (pl. a fekete inkább szürkének tűnik), ráadásul ezeken a HDR funkció sem javít sokat. 

LG 55UK6300MLB Smart LED Televízió, WebOS 4.0, 139 cm, 4K Ultra HD

Ára: kb. 140 ezer forint

Hirdetés

Samsung NU7102 Smart LED TV

Miért szeretjük?

Tulajdonképpen annyival el lehetne ezt intézni, hogy majdnem mindenben egy picivel jobb, mint a fentebbi kollégája. Ezzel már bátran lehet mozizni is, egyedül arra kell figyelni, hogy ne felejtsünk el előtte besötétíteni, mert fényben nem hozza ki magából a maximumot és sajnos hajlamos a tükröződésre is.

Hátrányai

Az egyetlen szempont, amiben az LG lenyomja, az a kezelhetőség.

A Samsung esetében nem árt az útmutató átrágását követően tolni egy csukafejest az internetbe és lépésről lépésre kinyomozni, hogy melyik funkció konkrétan mire is való, mielőtt még nagyon belebonyolódnánk a technológiai nemértésbe. 

Samsung UE55NU7102, 138 cm

Ára: kb. 145 ezer forint

Hirdetés

Philips PUS 6503 Smart LED TV

Ez a modell azoknak való, akik tényleg olcsón szeretnének hozzájutni egy 4k-s felbontású, 108 cm képátmérőjű okostévéhez.

Miért szeretjük?

A kezelhetősége ugyan még a Samsunghoz képest is rémálom, de cserébe egészen pofás képi világot nyújt, természetesen a maga kategóriájához mérten. Egészen nyilvánvaló, hogy a Philips terve itt egy olcsó, nagy mennyiségben eladható tömegtévé megalkotása volt, ebben nincs is semmi hiba, de ne várjuk tőle, hogy meg fogja váltani a világot.

Hátrányai

Játékra nem javasolt, mivel az Input lag jelenség halmozottan érvényesül nála, így csak azok próbálkozzanak ilyesmivel, akik szeretnek és tudnak hosszasan káromkodni. 

Philips 43PUS6503/12 Smart LED TV, 108 cm, 4K Ultra HD, HDR Plus

Ára: kb. 110 ezer forint

Hirdetés

Sharp 40UG7252E Smart LED TV

Miért szeretjük?

Tűrhető képminőség, 4k, egész menő hang és kézenfekvő és logikus kezelhetőség jellemzik a Sharp ezen gyártmányát. Egyetlen gombnyomással a Netflixben lehetünk, a netsebessége stabil és egész gyors.

Kifejezetten szimpatikus, hogy van külön hangbeállítási opció arra is, ha a talpán és arra is, ha a falra szerelve tartjuk, ennek következtében, ha nincsenek komoly igényeink a hangminőséget illetően, akkor nem lehet panaszunk rá. Arról nem is beszélve, hogy olcsóságát tekintve benne jár a fentebb említett lélektani határban.

Hátrányai

Játszani nem szabad vele, mert az Input lagja valahol az egekben található.

Sharp 40UG7252E LED Smart Televízió, 102 cm, 4K Ultra HD

Ára: kb. 90 ezer forint.

Hirdetés

Hitachi 32HE4000 Smart LED TV

Full HD, 81 cm-es képátmérő, megérkeztünk az olcsóság birodalmába.

Hátrányai

Az okosfunkciók tűrhetők, bár időnként képesek megzavarodni, olykor a leghevesebb youtubeozás közben hajlamos csak úgy kikapcsolni is.

Miért szeretjük?

Ettől és a botrányos hangminőségtől eltekintve vállalható eszköz annak, aki szeretne egy szép monitort, aminek a netkapcsolata is stabil. 

Hitachi 32HE4000 Smart LED Televízió, 81 cm, Full HD

Ára: kb. 70.000 forint.

Hirdetés

Panasonic TX-55FX550E Smart LED TV

Miért szeretjük?

A jó hír az, hogy a Panasonic a maga katergóriájában kezelhetőség szempontjából kenterbe veri az összes többi okostévét.

Hátrányai

A rossz hír pedig, hogy nagyon nem mozizásra találták ki. Olyannyira nem, hogy hiába a 4k, meg a HDR, egy elsötétített szobában igen szegényesen teljesít. Fény mellett talán még valamennyire tolerálható, amit kapunk, de a moziélményhez szükségszerű sötétben, ha nem is élvezhetetlen, de távolról sem mondható jónak az eredmény.

Alap tévézéshez persze remek választás. 

PANASONIC TX-43FX550E, 108 cm

Ára: kb. 120 ezer forint

Hirdetés

Toshiba 55V5863DG Smart LED TV

Miért szeretjük?

Annak ellenére, hogy sok rosszat hallani a Toshiba alsóbb kategóriás tévéiről (pl. hogy törökök gyártják, ahol a precizitás nem olyan divatos tulajdonság, mint a japánoknál), érdemes felülemelkedni a prejudikációk csúf birodalmán, hiszen ez a tévé mindent tud, amit a kategóriájában nyüzsgő nagy, neves cégek portékái.

Hátrányai

Talán a wi-fi gyengélkedik néha.

Ezt leszámítva tökéletesen besimul a 150 ezer forint alatt kapható 4k-s tévék csoportjába. Sőt, ami a hangját illeti még ki is emelkedik onnan, hiszen az Onkyo erősítők teszik a dolgukat.

Toshiba 55V5863DG Smart DLED Televízió, 140 cm, Ultra HD, DVB-T2/C/S2, HDR 10

Ára: kb. 125 ezer forint

Hirdetés