Egészség 2019. június 16.

A legjobb hagyományos fogkefék

Laura Egészség 2019. június 16.
Az extra puha sörtéjű, a profi folttisztító ásvánnyal ellátott, és a lekerekített sörtéjű fogkefe most a sztár!

Időről időre változik, hogy melyik fogkefét tartják a szakértők a leghatékonyabbnak – tíz éve még a jó kemény sörtéjű, vagy épp a hajlékony fejű fogkefe volt kikiáltva nyerőnek, az újabb felmérések azonban azt bizonyították be, hogy nem erre van szükség az egészséges fog-és fogínyápoláshoz.

Bemutatjuk, mi most a három legfőbb szempont, és ez alapján a három legnépszerűbb fogkefe hazánkban.

Általános használatra

Curaprox 5460 ultrasoft fogkefe

1960 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha nincsen semmilyen speciális igényed, akkor a Curaprox Ultra Soft fogkeféje most a legjobb fejlesztés, ami után nyúlhatsz. Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy egy ultra puha sörtéjű fogkefe a nyerő, ám bebizonyosodott, hogy a puha sörték sokkal hatékonyabban férkőznek be a szűkös helyekre és a fogak közé, hogy kihozzák onnan a lepedéket.

Mindezzel együtt pedig kíméletesek a fogzománchoz és az ínyhez. A felhasználói vélemények is mind méltatják a Curaprox fogkefét: kényelmes, nem hullik a sörtéje, ráadásul mutatós is – fekete, fehér, és mindenféle élénk színben kapható.

Hátrányok

A puha sörte hamar használódik el, ezért ezt a fogkefét gyakrabban kell cserélni, mint egy keményebb sörtéjűt.

Fogelszíneződés ellen

Signal Medium White System fogkefe

3731 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha szükséged van egy kis extra folteltávolító tudásra a kíméletes és alapos tisztítás mellett, akkor a Signal ezen terméke jó döntés lehet. Ez ugyanis a lepedék mellett, amit más fogkefével is kiirthatsz, az étel és ital által hátrahagyott foltokat is eliminálja. A fogkefén lévő, hullámos – vagyis a fogfelszínre jól rásimuló – gumilamella pedig perlitet tartalmaz. Ez egy olyan ásvány, amit professzionális fogtisztításra is használnak. 

Hátrányok

Ennek a fogkefének egy kicsit nagyobb a feje, ezért apró szájak vagy nagyon szűkösen ülő fogak esetén nem biztos, hogy mindenhova be tud férkőzni.

 

Különösen érzékeny fogakhoz és ínyhez

Zendium Complete Protection fogkefe

10463 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A harmadik legnépszerűbb fogkefe jelenleg a Zendium terméke, amely megint csak kíméletesen tisztít. Hasonlóan kicsi a feje, mint a Curaproxnak, így könnyedén befér bármilyen hajlatba. A sörtéinek vége pedig le van kerekítve, ami garantálja, hogy a lehető legkíméletesebb, mégis hatásos tisztítást vihesse véghez. Érzékeny, esetleg sérült fog és íny esetén javasoljuk leginkább.

Hátrányok

Van, aki szerint nem elég sűrűek a sörtéi, illetve egyeseknek a fogkefe szintén lekerekített vége – ami pusztán a dizájnnak szól – is nehézségeket okoz a megfelelő fogásban.

A környezetvédelem nevében

A környezettudatos fogkefékről már készült egy cikkünk, szóval ha ezek közül választanál, akkor kattints ide!

Miért szeretjük?

Végül egy modernebb szempont, aminek azonban teljes mára a létjogosultsága: a környezetvédelem. Szuper fejlett egészségtudatosságunknak köszönhetően nap mint nap tonnaszám vásároljuk a fogkeféket, amik alapjában véve műanyagból készülnek – és tudjuk jól, hogy a műanyag mekkora károkat okoz szerte a bolygón. Ezért egyre népszerűbbek a bambusz fogkefék, amik egyébként nagyon is jól működnek, ráadásul csuda mutatósak.

Hátrányok

A környezetkímélő fogkefék egy kicsit drágábbak az átlagosaknál.

Keresés az oldalon