8 szuper cucc az őszi kocogásaidhoz

Laura 2019. szeptember 11. Egészség
A hűvösebb időre készülve futócipőket, zoknikat és más egyéb kiegészítőket is ajánlunk.

Itt az ősz, és ennek egyesek jobban, mások kevésbé örülnek. Igen, vannak, akik örülnek neki! Például azok, akik nem kifejezetten szeretik a nyári kánikulát… vagy azok, akik a hűvösebb idő megérkeztével szeretik leporolni a futócipőjüket!

Ám tipikus ilyenkor az azzal való szembesülés is, hogy már nem leporolni, inkább lecserélni kell azt a cipőt…

Mutatunk pár divatos és jó minőségű darabot, plusz még pár hasznos futós kiegészítőt.

Futócipők

 

Vagány khakizöld futócipőt dobott piacra a megbízható termékeket gyártó Asics (1), ami minden férfi lábán szuper jól mutat. Akkor vedd meg, ha soha nem futsz aszfalton – amit mi mindenképp helyeslünk -, ennek a szívós kis darabnak ugyanis nagyon barátságos az ára futócipő-kategóriában, cserébe azonban nem a legprofibb, így betonon használva nem óvná az ízületeidet. Fényvisszaverő csíkjai sincsenek, ezért ha sötétben futsz, mindenképp használj fényvisszaverős kiegészítőket!

Lányoknak és apró lábú nőknek, akik nem futnak aszfalton, ezt a feltűnően csajos Asics cipőt ajánljuk (2), aminek összetétele megegyezik a fentebbiével, de a fekete-rózsaszínt keresztező sárga csíkokkal – amik garantálják, hogy sötétben is látható légy – teljes mértékben kimeríti a vagányság fogalmát. Nekünk nagyon bejön! Ez a cipő még olcsóbb egy kicsivel, cserébe persze tudnod kell, hogy – amennyiben intenzív használatba veszed – pár év alatt elhasználódhat.

Aszfalton, vagy mindenesetre azon is futsz? Akkor bizony, drágább árkategóriára kell ugranod, de hidd el, jobb, ha nem ezen spórolsz, mert azt tényleg egy életre megbánhatják az ízületeid és a csontjaid! (És orvosi vizsgálatokra jóval több pénzt lehet eltapsolni az itteni kb. 30 ezer forintos különbözetnél…) A Mizuno rendkívül dizájnos futócipője, amit itt mutatunk (3) kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy a keményebb terepeken is elnyelje a káros erőhatásokat.

Úgy van kipárnázva és a stratégiai pontjain úgy van megerősítve, hogy minden lépés puha és gördülékeny legyen benne, miközben az egész lábadat stabilan tartja.

Erre pedig még rátesz egy lapáttal a high-tech hálós felsőrésze, ami garantálja, hogy a cipő pontosan a lábfejedre simuljon. Férfiak vagy nők is felhúzhatják.

Nőiesebb cipőt keresel az aszfaltra passzolók között? Akkor a Salming itt látható fekete-magenta színű, női futócipője (4) lehet nyerő a számodra. A Runner’s World 2017 őszi tesztjében a legkönnyebb és legrugalmasabb cipőjeként dicsérték. A Salming saját maga fejlesztett ki egy olyan összetevőt, amit a középtalpba téve a futó teljes mértékben kímélni tudja talpízületeit a káros behatásoktól, miközben nagyon puha, könnyed lépésekkel halad. A sarok részben is van egy puha habbetét, ami akár 70 százalékkal csökkenti az aszfalt okozta visszacsapódás erejét. A cipő felső részén lévő fényvisszaverők szivárvány színben biztosítják a balesetmentes futást akár sötétben is.

Egyéb kiegészítők

 

Tök szuper futócipőid lehetnek, de ha nem viselsz hozzájuk megfelelő futózoknit, akkor még így is kellemetlen kidörzsöléseket okozhat a futás. Futózokniból rengetegféle van már az alapkategóriás, olcsótól a kompressziós, versenyszintűekig, ezért mi egy középutas verziót (1) ajánlunk a figyelmedbe, ami kellően védi a lábujjaidat, a talpéleidet és a sarkadat is, de megfizethető az ára. Indigókék, illetve neonsárga színben kapod meg őket (egy csomagban egy ilyen és egy olyan színű párt küldenek).

Ne feledkezzünk meg a fejre való cuccokról sem! Ősszel két dolog ellen lehet szükséges védekezned: a még jelen lévő, meleg napsütés, illetve a már hűvös, megfázással fenyegető, csípős levegő ellen (főleg ha kora reggel vagy késő este futsz).

Az előbbire most egy nőknek való, csinos és menő, fekete-rózsaszín szemellenzőt (2) ajánlunk megoldásként, amit a Salming fejlesztett ki. Meggátolja, hogy a nap a szemedbe süssön, illetve, hogy a homlokodról a szemedbe folyjon az izzadtság, vagy verejtékes hajtincseid lógjanak szembe. Ugyanakkor, mivel a fejtetődet szabadon hagyja, szellőzik.

Az utóbbira pedig szintén a Salming sapkáját (3) javasoljuk, ami nedvszívó képességével elvonja a fejeden keletkező izzadtságot, ám a hőt benn tartja, így megvéd attól, hogy megfázzon a fejed.

Végezetül a dzsekik. Természetesen nagyon sokféle van ezekből is, mi csak egyet ragadunk most ki, amit szintén hölgyeknek ajánlunk: a csípősebb, szemerkélő esős időben nagyon jó barátod lehet ez a világoskék futódzseki (4), ami természetesen vízálló, ám nem okoz felesleges pluszmelegítést futás közben. A hátrésze rugalmas, így a kocogás alatt tökéletesen rád simul, akár előre, akár hátra lendíted épp a karodat. Magasított nyaka attól is megvéd, hogy a mellkasodat érje a hideg levegő. Vízálló, és ami külön divatossá teszi, az a lila szegélyezése.

 

Kulacs, vagy épp futás közbeni zenehallgatás terén is szenvedsz még hiányosságokat? Vagy nem tudod, hova tedd a telefonodat, miközben kocogsz? Ezekkel a termékekkel megoldódnak a problémáid!

Azt is gondold meg, nem kell-e melegebb cuccokat beszerezned a téli futásaidhoz! Mert meglátod, hipp-hopp itt van a tél is…

Keresés az oldalon