7 csodaszép karácsonyi abrosz az ünnepi asztalra

Laura
Megmutatjuk, nekünk mely minták a kedvenceink, így könnyebben inspirálódhatsz, mielőtt vásárolni indulnál.

Messze nem az elsők között szokott eszünkbe jutni, pedig karácsonykor az ünnepi asztal öltözéke nagyon is meghatározza az összképet és a vacsora hangulatát. Egy régi, foltos, fakó terítő nem igazán méltó az év legnagyobb ünnepéhez, amelyen a közös családi étkezés az egyik legfőbb programpont. Egy csodaszép, élénk színű, ünnepi teríték azonban máris emelkedetté teszi a hangulatot – és a fa alá is kiváló ajándék lehet!

Megmutatjuk a számunkra leggyönyörűbb nyolc abroszmintát:

1. Hópihék és kézzel írott sorok

A kézírás mint dekoráció egyszerűen mindig jól mutat – ha néhány karácsonyi motívum, például hópihe kerül mellé, akkor pedig gyakorlatilag teljessé is válik az elegáns, mégis érdekes ünnepi kinézet. Kreativitást, és afféle múltidéző vintage-stílust érzékeltet.

Icy karácsonyi terítő

3468 Ft/métertől. Összetétel: 80% COT, 20% PES

Hirdetés

2. Karácsonyi nyüzsgés

Mi így neveznénk el az olyan terítőket, amiken sokféle minta van – de nem vennénk meg közülük akármelyiket, csakis azt, ahol a minták megőrzik kecsességüket, az ünnepi eleganciát is, és semmiképp sem túlzsúfoltak. A kecsesség mindig megtalálható a kézírásban, a leveles, indás vonalakban, a kifejezetten karácsonyi motívumok közül pedig a szarvas alakjában.

Karácsonyi asztalterítő

1490 Ft-tól. Méret: 135x80 cm. Összetétel: 100% pamut.

Hirdetés

3. A leggyönyörűbb

Nekünk ez a kedvencünk az itt soroltakból! Csodaszép! Ezüst, piros és bordó szín ötvözete, aprólékosan kidolgozott csillag-, gömb-, szarvas-, és természetesen karácsonyfaminta. Igazi, ünnepien elegáns darab, ránézni olyan, mintha csak egy gyönyörű álomba léptünk volna.

Hópihe, szarvas, csillag, karácsonyfa mintájú terítő

1600 Ft/métertől. Összetétel: 55% pamut - 45% poliészter.

Hirdetés

4. Fénnyel játszó, krémszínű

Diszkrét, mégis nagyon ünnepi, amikor egy olyan, anyagában mintázott abroszt választunk, ami fényesen csillog itt-ott, ahol épp megvilágítják a lámpák, vagy a gyertyák fényei. Mi mindenképp valamilyen világos színből vinnénk ilyet haza – a krémszín tökéletes választás, hisz szerény, természetközeli árnyalat, mégsem egyszerű, “unalmas” fehér. 

Krémszínű, apró szövött mintás terítő

4240 Ft-tól. Méret: 220×140 cm. Összetétel: 100% poliészter.

Hirdetés

5. Egyszerű és aranyos (szó szerint)

De mégsem annyira egyszerű, hogy sablonos legyen. A minimalista, nem túldíszített karácsonyi formák – ésszerűen például fenyőfa – arannyal való megrajzolása ötvözi az eleganciát és a szimplicitást. Szerényebb, gyermekibb hangulatú karácsonyokhoz illik.

Arany fenyő-és csillagmintás terítő

1425 Ft-tól. Méret: 125x142 cm. Összetétel: 100% pamut.

Hirdetés

6. Klasszikus piros-zöld kombó

Ha jobban kívánja a szemed a fenyő színére emlékeztető sötétzöld színt, és a jól ismert karácsonyi pirosat, abból is jó sokat találsz terítőn is. Akkor ajánljuk, ha a lakásod, étkeződ alapvetően világos színekben játszik, és tágas, sok fényt beeresztő ablakai vannak. Egy mélyzöld terítő ugyanis sokat sötétít – ugyanakkor ezáltal igazán jól érezhető ünnepiességet is kölcsönöz a vacsorának.

Karácsonyi zöld, mintás terítő

2990 Ft-tól. Méret: 145x240 cm. Összetétel: 100% pamut.

Hirdetés

 

7. A lehető legdiszkrétebb

Ha a diszkrét, éppen csak észrevehető minták híve vagy, akkor mindenképp olyan abroszt válassz, ami nincs festve, csak a szövetét formázták. A legdiszkrétebb megoldás ezek közül is a fehér abrosz, elszórt mintákkal. Tiszta, minimalista eleganciát kölcsönöz az asztalnak, színvonalas, gondosan komponált karácsony esték méltó szereplője.

2190 Ft/métertől. Összetétel: 100% poliészter.

Hirdetés