Gyerek 2018. november 27.

5 készségfejlesztő játék 2-4 éveseknek 5 ezer forint alatt

Laura Gyerek 2018. november 27.
Íme néhány rendkívül hasznos és szórakoztató játék a piciknek.

A gyermekek fejlesztése születésük pillanatától kezdve fontos – sőt, sok anya szerint már magzatkorban is az.

Babakorban ugyanakkor még bőven elég, ha a gyermek készségfejlesztése kimerül abban, hogy ismerkedik a különböző anyagok tapintásával, szagával, ízével, színével, hangjával – ám 2 éves korától kezdve már nem baj, ha egy kicsit többet is kell dolgoznia, gondolkodnia, sőt valószínűleg maga a kicsi is igényelni kezdi a nagyobb kihívást.

Összeszedtünk öt, 2-4 éveseknek szóló készségfejlesztő játékot, amiket ráadásul megkaphatsz már ötezer forint alatt.

1. Homokozó tölcsér, 2190 Ft, Eduplay / 2. Horgászjáték – 3190 Ft, Globo / 3. 3D táblagép -Amazon, 15.99 dollár/ 4. Slime-labor – 4995 Ft, Régió Játék / 5. Jegyzettömb – 2890 Ft, Melissa & Doug

1. Golyópálya-készítő homokozó tölcsér

Ez a tölcsér, amihez jó esetben még egy labdát is mellékelnek, vérfrissítés lesz a homokozóban vagy a homokos tengerparton való játékhoz. A lyukakon keresztül, melyek a tölcsér alján és az oldalán is vannak, könnyedén szórhatja a gyermek a száraz homokot, és maga a homok kanalazása is sokkal hatékonyabbá válik. 

Itt egy videó arról, hogy milyen jól lehet csurgatni a vizes homokot is a tölcsérrel:

2. Horgászjáték

Az elmaradhatatlan készségfejlesztő, amely minden kisgyerekes szülő figyelmébe ajánlott.

Kiválóan fejleszti a gyerek finommotoros mozgását, koncentrációját, sőt az indulatkezelési problémák is felszínre kerülhetnek általa. Nem beszélve arról, hogy a fürdéshez fejlesztett verziók sokat segíthetnek akkor is, ha a gyerek nem szeret pancsolni – hiszen alig várt szórakozássá változtathatják a tisztálkodást.

3. 3D táblagép gyerekeknek

Haladóbb szellemű játékot keresel a kicsinek, netán ő maga imádja a gombnyomós készülékeket?

A 3D-táblagépen érintőképernyő segítségével tanulhat játszva, beszélgethet a figurával, vagy nyithatja meg az “e-mailjeit”, mint a nagyok.

Az elemes tablet hangereje és fényereje állítható, dallamokat is lejátszik, és pillekönnyű, így nem történhet semmi baj akkor sem, ha a gyermek leejti.

4. Slime-labor

A sok színben kapható, nyúlós anyagnak talán az elkészítése a legjobb buli. Ennek köszönhetően vannak már slime-készítő szettek, melyekben minden adott ahhoz, hogy a gyerek megalkothassa saját kis ragacsát.

Egy ilyen labort különösképp azoknak a szülőknek ajánlunk, akiknek nincs energiájuk külön-külön beszerezni a slime-összetevőket.

Azt azért ellenőrizd le, hogy nem tartalmaz-e olyan allergén anyagot, melyre a gyermek bőre érzékeny lehet.

 

 

 

Kép: Thinkstock

 

 

 

5. Karcolós szivárvány jegyzettömb

A gyerekek imádnak felnőtteset játszani. Mi magunk jól emlékszünk arra, amikor még írástudatlan picurként lapot és ceruzát lóbáltunk a kezünkben, és újra meg újra firkáltunk rá valamit, azt képzelve, hogy épp írunk, mint a nagyok.

A mai kisgyerekek szülei közt már jóval ritkább, aki rendszeresen nagy A4-es lapokra vagy füzetekbe jegyzetel odahaza – minden ott van az okostelefonon meg a gépen -, az üzenőcetlik, a post-itek viszont továbbra is igen népszerűek, hisz így a legegyszerűbb kint hagyni egy emlékeztetőt vagy egy üzenetet a másik szülőnek.

Ezt a karcolható jegyzettömböt tollal együtt adják: a gyerek úgy tud írni rá, hogy szó szerint lekarcolja a ráfújt réteget, alatta pedig csodaszép szivárványszín jelenik meg. Akár írástudatlan, rajzolni vágyó, akár már betűvetéssel kacérkodó gyerekeknek egyaránt jó elfoglaltság.

Keresés az oldalon