10 szupercuki bagolymintás dolog, amit imádni fogsz

Laura
Az unikornis és a flamingó mellett a másik nagy őrület a bagoly. Mutatunk pár trendi holmit, amit a bagolyminta szerelmesei imádni fognak.

Van egy-két lény, így például az unikornis vagy a flamingó, amik manapság igen trendik: sokfelé találkozhatsz velük, mindenféle használati és dísztárgyon ott virítanak, és sokan kifejezetten gyűjtik is a velük ellátott tárgyakat. Na, ilyen a bagoly is, ami talán a nem túl eszes flamingó ellensúlyozásaként került a felkapott madarak közé.

Mutatunk pár baglyos cuccot, amik közt biztosan te is találsz neked tetszőt!

Back to school-cuccok

 

1. Az iskola már elkezdődött, de még ilyenkor, ősszel is sokan döbbennek rá, hogy a tavalyi iskolatáska már nem funkcionál jól, vagy épp az újjal nem sikerült eltalálni a megfelelő darabot, így sajnos elkerülhetetlen, hogy még egyet vegyenek. Legyen öröm az ürömben, hogy imádni való baglyos hátizsákokat, sőt egész szetteket is lehet kapni! Ezen a rózsaszín szetten például egyetlen lila bagoly köszön vissza mind a hátizsákon, mind a tornazsákon, mind pedig a tolltartón.

2. A kék színű, bagolymintás darabról sokféle bagoly figyel. Ha egy teljesen szimpla és minél olcsóbb baglyos hátizsákra van szükséged, akkor ezt ajánljuk, egyéb esetben viszont inkább a szettet, ugyanis annak a hátizsákja kifejezetten gerincbarát, háthoz igazodó, ergonomikus kialakítású. A stabil tartólábak a táska alján megakadályozzák a táska aljának sérülését vagy felborulását, és még órarend tartót is raktak a táska tetejére.

Szóval a bagolykedvelő iskolás csemetének remek választás lehet bármelyik iskolatáska a fentiek közül (bár első sorban azért inkább lánygyerekeknek ajánljuk őket…).

3. Miben menjen iskolába egy bagolykedvelő gyerek, ha nem bagolymintás pólóban? E hosszú ujjú felsőnek kifejezetten szép, aprólékosan kidolgozott a mintája, díszes, de nem túlzó. A hűvös, de még nem kutyahideg átmeneti időszakra kiváló ruhadarab, ami mindeközben lezser, kényelmes és divatos.

A tanév újrakezdésével több asztalra kerülnek vissza a kakaós-, teás-vagy kávés bögrék – egy bagolyrajongónak pedig természetesen baglyos bögréje van, mi más?

4. A mosolygós, vidám bagoly még a legszürkébb, dolgozatra készülős hétköznapokba is belevisz egy kis jókedvet, de ha nem pont ez jön be, a linken láthatsz még másféle baglyos bögrét is. Csontporcelán, ezért szép, fényes, ajándékba is kiváló.

5. A mókás bagoly-szemetest nem tudtuk kihagyni.

Gyerekek íróasztala mellé, de akár alsós osztálytermekbe, óvodák termeibe is nagyszerű választás, hiszen bárki ránéz, biztosan elmosolyodik.

Nem beszélve arról, hogy a gyerekek nagyobb örömmel dobják a szemetet egy pápaszemes bagoly begyébe, mint egy sima, snassz kukába – vagyis egy ilyen szemétkosárral könnyebben lehet a tisztaságra és környezettudatosságra nevelni a kicsiket is. Fémből készült, 10 literes a befogadóképessége. Az átmérője 42 cm.

Otthoni cuccok

 

1. Fogadjunk, hogy ez aztán eszedbe se jutott! Pedig milyen mutatós a baglyos tűzhely-fedőlap! Bagolyrajongóknak, akik valamiért nem szeretik szabadon hagyni a főzőlapjukat használaton kívül – például azért, hogy a kisgyerekük véletlenül se érhessen hozzá a még meleg főzőlaphoz – kötelező darab. A kétrészes szett négy-négy lába csúszásmentes. A lapok strapabíró üvegből készültek, karcállóak, nem porózus felületűek. Arra is jók, hogy a forró edényt egy pár percig rájuk rakd, kímélve ezzel az asztalt vagy a konyhapultot. 

2. Az otthon kényelmét nagyban emeli, látványban pedig még szeretetteljesebbé teszi egy baglyokkal díszített, rózsaszín hengerpárna – ami, ha még nem próbáltál volna ilyet, eláruljuk: kiváló fej-és deréktámasz is! Érdemes többet is rendelned a vicces baglyocskákkal ellátott párnából, ha épp száradóban lenne az egyiknek a levehető huzatja, legyen helyette másik; és mert úgy mutat majd csak igazán jól a kanapé, vagy a hálószobai ágy, ha sok-sok bagoly pislog rajta! 

3. Ha épp könyvtámaszt keresel, és a baglyok mellett szereted a fémes, ezüstös stílusú dísztárgyakat, akkor ez a könyvtámaszték nagy szerelmeddé válhat.

Az olvasásból nyerhető tudást és bölcsességet méltóságosan jelképezik a köveken egyenesen álló baglyok, amelyekkel a könyvsor két végét támaszthatod ki.

A tömör alumíniumból készült, ezüst színű könyvtámasz strapabíró. 

4. Mit szólsz egy baglyos puffhoz? Kevesebb, mint fél kiló, mérete minden irányból 40 centi, ezért első sorban inkább gyerekszobákba ajánljuk, de díszként bárhol jól mutathat. A huzata viszont nem levehető!

5. Egy hófehér, bagoly formájú lámpatest igazán egyedivé teszi a tanulást, olvasást. Aki szereti a baglyokat, és inkább a komolyabb, bölcsességet sugárzó megjelenítésüket, az biztosan nagy örömmel kapcsol majd fel esténként egy ilyen bagoly-lámpát. A porcelán testű, poliészter lámpaernyővel ellátott termék 42 centi magas, az átmérője pedig 30 centi felül és 10 alul. A lámpa vezetéke 135 centi hosszú.