Gyerek 2019. augusztus 24.

8 menő uzsonnásdoboz a suliba

Laura Gyerek 2019. augusztus 24.
De akár munkahelyre, vagy utazásra is viheted őket, természetesen.

Ősztől sok háztartásban megszaporodnak a reggeli szendvicskészítések. Előkerülnek az ételhordók, amik azonban sokszor már kissé megviseltek, kopottak, vagy meggörbültek, elfáradt a tetejük…

Értelemszerűen az iskolások körében van a legnagyobb népszerűsége ezeknek az uzsonnás dobozoknak, ezért első sorban sulis cuccokhoz passzoló termékeket keresgéltünk, de persze nem feltétlenül csak gyerekeknek és iskolába vihetőek.

Alap uzsonnás dobozok

 

A dizájnos praktikusságra törekvők uzsonnás doboza a Nordic terméke (1), amely sötéttől világosig többféle színben kapható.

A dobozon belül külön, kivehető és zárható kisebb dobozt kapsz, plusz még két kisebb rekeszt, amit igény szerint használhatsz vagy mellőzhetsz.

Egy villát is adnak hozzá, és ami nekünk külön tetszik, az a fogója, ami étkezéskor egy kihúzható kis tálcaként szolgál. Szóval, ha bármilyen melléktermék keletkezne kajálás közben, azt könnyedén ráteheted, hogy aztán később kidobd.

A doboz PP-ből készült, vagyis mikrózható. Méretei: 18.5 x 6.5 x 12 cm.

Flamingómánia! Ez az ételhordó (2) csodás, aranyos, divatos, és flamingós! Minden lány és nő szerelmes lesz belé. 

No, de ez még nem minden: kétrétegű a doboz, vagy úgy is mondhatnánk, emeletes. Azaz – mivel ezt mikróba nem rakhatod – egyben viheted benne a tészta salátát, meg a rászórni valót. Vagy a zöldséget, meg a mártást. Vagy a szendvicset, meg a desszertet. És persze, ha nincs szükséged mindkét részére, akkor használhatod csak a felét is. Az egészet egy hozzá mellékelt, erős gumi hevederrel tarthatod egyben. Jár hozzá egy kanál és egy villa is.

Nyugi, ha a flamingós dizájn nem jön be annyira, kaphatod a dobozt még többféle mintázattal.

(Unikornis-mániás olvasóinknak pedig ezeket a termékeket ajánljuk.)

Dínómániás gyerkőcöknél tuti sikert arat a dinoszauruszos ételhordó (3). 14 x 7 x 15 centiméter, BPA mentes műanyag, rászoruló fedél. Csak hideg élelemhez alkalmas, mert nem mikrózható; szendvics, kekszek, gyümölcs és társai mehetnek bele. De a dínókat minden osztálytárs árgus szemekkel vizslatja majd!

Na, ez az igazán vagány ételhordó (4)!

A Lunch névre keresztelt dobozban először is van elválasztó, ami külön tányérként, tálcaként szolgál; mellékelnek hozzá belepasszoló kis szósztartót, és egy jégakkut is!

Ezt a dobozt tehát egész nyugodtan magadnál tarthatod egész nap akkor is, ha hűtendő étel van benne, és nincs a közeledben frigó.

A másfél literes befogadó képességű ételhordóhoz ráadásul kést-villát is adnak. A jégakku kivételével használhatod mikróban, mivel polipropilénből készült.

Különlegesebb uzsonnás dobozok

 

Népszerű nálatok a joghurt, a shake, vagy más, folyósabb dolgok? Akkor ezt a rengeteg színben kapható kis pohár formájú ételhordót (is) ajánljuk (1). A 15 centi magas, félliteres tartály tetejébe külön bele tudod tenni a joghurtba szánt gyümölcsöt, magokat vagy müzlit. Ezt a kis tartályt szeparáltan le tudod venni és ki tudod nyitni, és ha adott esetben nincs rá szükséged, akkor egész egyszerűen otthon hagyhatod.

Sőt, a nagy tartályba akár zöldséghasábokat, míg a kicsibe hozzájuk készített mártogatóst is tehetsz! Vagy levest, és rászórni való krutont, reszelt sajtot, mivel mikrohullámú sütőben (és fagyasztóban is) használható.

Látható tehát, hogy ez a kis holmi például messze nemcsak iskolás gyerekeknek jöhet jól. Joghurt- vagy leveskedvelő ismerősnek is remek ajándék!

Ha jellemzően gyümölcsöt szoktál uzsira pakolni magadnak vagy a gyermekednek, akkor ez a mutatós, zöld ételhordó (2) a 4 literes befogadóképességével remek szolgálatot tesz. Szűrővel látták el, ennek köszönhetően a frissen mosott gyümölcsről lecsöpög a nedvesség.

De érdemes lehet például az ebédhez való párolt vagy nyers zöldséget is ebben vinned, ugyanis mikróban is használható.

Ily módon az sem fülled be és nem itatja át a nedvesség, mire elérkezik az ebédidő.

Fagyasztóban is használható -18 Celsius fokig!

Egy újabb szuper kis tartály joghurt-és leveskedvelőknek: az Ice Yoghurt fantázianevű, félliteres termék (3) tetejében nemcsak szeparált kis tartály található a joghurtba-levesbe szórható ízesítésnek, hanem jégkockatartót is alkottak hozzá.

Vagyis akár olyasmit is szállíthatsz benne, amit kifejezetten hidegen szeretnél tartani, avagy üdítőt, amibe fogyasztáskor majd beledobnád a jeget.

Ja, és kanál is jár hozzá! Mindezt pedig, szinte már varázslatos módon, egy elenyészően kicsi, 180 grammos alapsúlyból oldják meg. Ez a mai technológia már tényleg csodákra képes…

Ha bármilyen szempontból praktikusabb az egy nagy helyett a több kisebb doboz, azt mi teljesen meg tudjuk érteni; a munkahelyünkre mi is nagyon gyakran viszunk egy kis husit, külön egy kis salátával, hogy az ne áztassa el a húst, meg aztán egy kis desszertet a harmadik dobozban… és így tovább. Ha nálatok is jellemző szokott lenni a több dobozba pakolás, akkor ezt a végtelenül aranyos, állatos szettet ajánljuk (4). 12 x 5 x 12 centiméteres méretű, sünis-borzas-rókás ételhordókban oszthatod el a különféle összetevőket. Mivel azonban műanyagok, melegíteni való kaját nem rakhatsz beléjük!

Ajánlhatunk még menő cuccokat az iskolakezdéshez?

Keresés az oldalon