Egy vidéki magyar szálloda lekörözte még a Four Seasons-t is

Diósi Szilvia
Nemzetközi elismerést nyert el a miskolctapolcai Avalon, több mint hetven hotelt utasítva maga mögé Európában. A BOTANIQ Turai Kastély pedig Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája lett.

Ötödik alkalommal rendezték meg az egyik legrangosabb nemzetközi turisztikai versenyt, az International Travel Awards díjátadót, amely világszinten jutalmazza az utazási, idegenforgalmi és vendéglátó-ipari ágazaton belül tevékenykedő legkiemelkedőbb szereplőket – írja a Roadster.

A nívós nemzetközi elismerésben 2022-ben a miskolctapolcai Avalon Resort & SPA***** Superior részesült, a Best Family Resort (Legjobb Családi Hotel) kategóriában Európában.

A korábbi évek nyertesei között olyan nagy nemzetközi szállodaláncok hotelei találhatók, mint a Kempinski, a Hilton vagy a Four Seasons.

Díjazták a miskolctapolcai Avalon szállodát
Fotó: Avalon Resort & SPA

Az International Travel Awards értékelési folyamatában a szakmai zsűri mellett egy nemzetközileg akkreditált rendszer biztosítja, hogy a díjazott utazási helyszínek valóban minden tekintetben kimagasló színvonalat képviselnek.

A vendéglátói és turisztikai szolgáltatások számos elemét vizsgálják, valamint a vendégek véleményét is nézik.

Tóth Eszter Anna, az Avalon marketingigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a szállodát egy többlépcsős folyamat során bírálta a szakmai zsűri, ahol többek között a szállodai szolgáltatásokat, vendégvéleményeket és social media jelenlétet is pontozta a bizottság. 

Az Avalon Resort & SPA számos aktív és passzív pihenési lehetőséggel várja a családokat, mint például az egyedülálló erdei elektromos gokartpálya és a Maya Játékbirodalom, Dzsugel Játszóház. Emellett két étteremben is étkezhetnek az itt nyaralók, valamint a borszakma legfontosabb magazinja, az amerikai Wine Spectator Best of Award of Excellence díját idén elnyerő exkluzív borszalon, a Vino Salone is várja a vendégeket.

A szobák árai 80-90 ezertől kezdődnek, per éjszaka. Többféle masszázs és szépészeti kezelés közül is lehet válogatni. A wellness részelege jakuzzival ellátott medencével, gyermekmedencével, bioszanuával, finn és infraszaunával, sókamrával, illetve gőzkabinnal is felszerelt.

Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája lett a BOTANIQ Turai Kastély

Ismét díjat nyert a BOTANIQ Turai Kastély az International Travel Awards versenyén, a nemzetközi megmérettetésen a kastély idén Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának díját nyerte el – közölte csütörtökön a BDPST Group. A tájékoztatás szerint a szálloda tavaly a legjobb európai kastélyhotel lett.

 A KSA Tourism Marketing szervezet által megrendezett nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak idén is. A többkörös kiválasztási folyamat után a vendégek, illetve a szakmai zsűri szavazatai döntöttek abban, hogy az egyes kategóriák élére melyik induló kerüljön győztesként.

 “Folyamatos fejlesztéseinkkel és frissülő szolgáltatásainkkal igyekszünk a jövőben is eleget tenni annak, amit ez a díj magával hordoz, és továbbra is az ország kiemelkedő desztinációjaként működni” – idézi a közlemény Somlyai Zoltánt, a BDPST Group hotel divíziójának vezetőjét.