Élmény 2020. szeptember 25.

A legjobb kalandparkok az őszi hétvégékre

Fatima Élmény 2020. szeptember 25.
A nyár a strandolásról szólt, az ősz beköszöntével azonban másfajta elfoglaltságot kell keresni a hétvégékre. Szerencsére nem kell lemondani a kalandokról, ugyanis rengeteg élménypark várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A kellemes őszi hétvégék tökéletes alkalmat nyújtanak a túrákra, városnézésre, ám a családosok pontosan tudják, hogy a gyerekek ennél valami izgalmasabbra vágynak. Most a kicsiknek kedvezve összegyűjtöttünk 8 szuper élményparkot, ahova érdemes ellátogatni, ugyanis garantáltan fergeteges élmény lesz.

1. Budakeszi Dinó Park

A közel 2 hektáros Dinó Parkban 25 élethű dinoszaurusz közötti tanösvényen lehet túrázgatni, miközben informatív, kétnyelvű fajleíró táblák segítenek az eligazodásban a dinók földjén. Az interaktív környezetben a kicsik szórakozás mellett megismerhetik az őslények letűnt világát, de a móka sem marad ki: a játszótéren dinó lovaglás várja őket. Még egy játékvölgy is szolgálja a kalandokkal teli időtöltést: különféle kreatív játékokkal játszhatnak a kis dinó-rajongók, például teke, óriás csúzli, óriás jenga, trambulin, célba dobás, ásatás, ugróiskola. A hozzá tartozó vadasparkban pedig egy egész napos program keretén belül ismerheti meg a család a Kárpát-medence állatvilágát és a nemzetközileg ismert dinoszauruszok megelevenített mását, köztük a Hungarosaurust az első magyar dinót is.

Fotó: Budakeszi Dinó Park

2. Kerekerdő Élménypark

Bár szeptembertől hétköznapokon zárva tart a debreceni élménypark, de hétvégente 10:00-18:00 között újra várják a kalandok a vállalkozó szelleműeket.

Kerekerdő Élményparkban nincsenek lehetetlenek és itt mindennek csak a képzelet tud határt szabni.

Egyedülálló kialakítása és szenzációs attrakció elemei felejthetetlen élményt nyújtanak korosztálytól függetlenül valamennyi látogató számára. Tényleg minden van, ami csak kell: több mint 10 méter magasságba kilengő kalózhajó, kőkorszaki vízibicikli, drótkötélpálya, hálós kalandpálya, labirintus, trambulin, dzsungel vonat, meseszerű körhinta, vízi és hagyományos dodgem, Lancelot lovacskás kisvasút, szellemkastély és még tevefarm is.

3. Tordasi Élményfalu

Az élményfalu hűen tükrözi Amerika múltját és kultúráját: fa építmény terei elrepítenek bennünket a spagetti western filmek világába, amelyet oly jól ismer mindenki a televízióból és mozivászonról. Ki ne emlékezne a “Volt egyszer egy Vadnyugat” vagy “A jó, a Rossz és a Csúf” egyes jeleneteire? A Tordasi Western Faluban mindezt átélheti az ember, a rusztikus épületek, a műtárgyak, a cowboyok és cowgirlök, az indiánok, a country zene és a hihetetlen kaszkadőr show-műsorok társaságában.

Fotó: Tordasi Élményfalu

A létesítmény területén szórakoztató játékok: patkóhajítás, hordólovaglás, rodeó-bika, íjászat, céllövölde, párbaj, indián sátrak- kézműveskedés, lézerharc labirintusok, jelmez bérlés, szabaduló szoba, múzeum, börtön és seriff iroda várják az érdeklődőket, de éttermek (streetfood, saloon), ajándék bolt sem okoz csalódást. Bár a kalandpark átmenetileg zárva tart, így is számos program vár az érdeklődőkre.

4. Csillagösvény Útvesztő Öko-élménypark

A lista egyik legkülönlegesebb szereplője következik, ugyanis az Ópusztaszeren lévő parkban található a Sövénylabirintus, melynek falai 3,5 kilométer hosszan kanyarognak és a legendás csodaszarvast formázzák. A helyes út megtalálásához – ami fahidakon is átvezet – többféle tematikájú magyar és angol nyelvű kérdéssorok nyújtanak segítséget. Egy másik labirintusban keresni lehet Attila hun király hármas koporsóját, ha azzal nem is találkozik a kalandor, megtalálhatja rómaiak hagyatékát, végül pedig kijáratot. Népi játékok kipróbálására és számháborúra is van lehetőség, de az agytekervényeket is meg lehet mozgatni a logikai feladatoknál.

5. Budakalászi mese- és trambulinpark 

Közvetlenül az Omszki-tó partján, gyönyörű környezetben 500 négyzetméteres bababarát Fantasy Land Játszóház várja kis vendégeit spirál csúszdával, függőhidas kalóztanyával, kalózhajóval, hercegnőkastéllyal, csúszdás labdatengerrel, labirintussal – 1 hónapostól egészen 8 éves korig nyújt egyedülálló és izgalmas játéklehetőségeket. Van egy hely, ahol a csodák valóra válnak.

A nagyobbaknak a Skylandparkot javasoljuk, ami Budapest és környékének legnagyobb trambulinparkja. 20 különböző játék, játszóvár 4 emeletes, performance aréna, free jump aréna, airbag zóna, dodgeball, slamball, sticky wall, csúszdák várják a kalandra éheseket, 4 éves kortól itt a család minden tagja megtalálhatja a maga szórakozását.

6. Mecsextrém

A Mecsextrém Park Pécstől 2 kilométerre a 66-os számú főút mellett, Árpádtetőn található. Itt bátrabbak és kevésbé bevállalósak is megtalálják saját szórakozásukat: erdei bob, alpesi kötélpályák, tiroli csúszók, 3D karika, rodeó bika, x jump, mászófal-rekeszépítés, hófánk csúszdapályák, lőszimulátor, kibővített kétszintes beltéri játszóház gondoskodik az önfeledt pillanatokról, a harcos kedvűek még airsofttal is próbálkozhatnak.

7. Zemplén Kalandpark

Három állomáson számtalan attrakcióval vár gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Zemplén Kalandpark. Az alsó állomáson libegő, 2275 méteres bobpálya, Magyarországon a legmagasabb, Közép-Európában az egyik legmagasabb beltéri mászófal található, ez utóbbi beltéri magassága 18 méter, kültéri magassága 20 méter. Ez még csak a kezdet, a középső állomáson kalandtúra és sípályák, tanösvény, tubby szolgálja a szórakozást, míg a hegytetőn a Sólyom névre hallgató,  akár 80 km/órás sebességű átcsúszó kötélpályát és zárt kabinos kötélpályát, azaz a Dongót lehet kipróbálni. 

A Magas-hegy csúcsán lévő kilátóból szép panoráma tárul elénk, a hegyek, Sátoraljaújhely városa, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé. Innen gyalogosan érhető el a Világörökség magterülete, az Ungvári Pincék, ám a kirándulni vágyók történelmi jelentőségű sétán is részt vehetnek, ami a Magyar Kálvária emlékműhöz vezet.

 

Keresés az oldalon