Új ukrán járatot indít a Wizz Air

Startlap Utazás 2019. október 22. Tippek
Zaporizzsja és Budapest között indít járatot a légitársaság.

A dél-ukrajnai Zaporizzsja és Budapest között indít járatot a Wizz Air jövő ősszel, a szomszédunkban lévő ország ipari központjának repülőteréről öt európai várost tesz elérhetővé a magyar hátterű légitársaság – írja az Airportal.hu.

 

Mint írják, a Wizz Air a Twitteren jelentette be, hogy jövő márciustól kezdi el az új járatokat elindítani Bécsbe, Budapestre, Gdanskba, Vilniusba és Krakkóba is elindítja járatait Zaporizzsjából.

A budapesti járatok 2020. november 2-án indul el, a légitársaság gépei hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap közlekednek majd. Jelenleg még vonattal lehet eljutni Zaporizzsjába. 

Látnivalók

iStock
  • A város jelentős ipari központ, emellett jelentős a vegyipara, fém- és alumíniumgyártása, valamint a gépipara. Zaporizzsja közelében található a Zaporizzsjai atomerőmű, Európa legnagyobb atomerőműve, valamint a Dnyeperi vízerőmű is, ez utóbbi a város közepén található, és Európa egyik legnagyobb vízerőműve.
  • Érdemes végigsétálni a sugárúton, aminek a végén a Dnyeper található. 
  • Ha szeretjük az autókat, vagy a régi járműveket, feltétlenül látogassunk el a Zaporozsec márkájú autók gyárába!
  • Jó idő esetén (természetesen így nem az őszi indulásra gondolunk) strandolhatunk is, hiszen a városnak van saját partszakasza.
  • A város látogatását összeköthetjük akár egy kijevi városnézéssel, a bátrabbak egy csernobili túrával
  • Horticja szigetét melegen ajánljuk mindenkinek, aki úgy dönt, ide utazik. A sziget teljes területe alkotja a Horticjai nemzeti parkot. Az északi része magasabb és sziklás, míg a déli területe alacsonyabban fekszik és áradáskor gyakran víz alá kerül. A Zaporizzsja Kozák Múzeum egy erődített kozák falu teljes másolata régi parasztházakkal, templomokkal.

 

 

Érdemes már most szállást foglalni Zaporizzsjában!

Hirdetés

Keresés az oldalon