Belföld 2021. június 27.

Kiderült, melyik az ország legkedveltebb bicikliútja

Fatima Belföld 2021. június 27.
Az ország hét megyéjének 11 kerékpárútját bocsátották szavazásra. A győztes a két Tisza-tavi várost összekötő szakasz lett.

Több mint tizenegyezer voks érkezett arra a pályázatra, amelyet a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút és a Magyar Kerékpárosklub közösen hirdetett meg. A legtöbb szavazatot – közel háromezret – a Tiszafüred-Poroszló útvonal szerezte.

Felpörgeti a Tisza-tó turizmusát

A cím elnyerésének alkalmából csütörtökön felavatták az ezt jelző táblát is. A Tiszafüred-Poroszló kerékpárutat az eseményen Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is méltatta. Mint mondta: az út Magyarország legvonzóbb biciklis útja, amely lendületet adott a Tisza-tó turizmusának.

Illusztráció: Getty Images

F. Kovács Sándor térségi országgyűlési képviselő a beruházásért dolgozók munkáját emelte ki, és jelezte: a munkának nincs vége ezzel, a következő feladat, hogy meg kell ismertetni az egész országgal, hogy minél többen keressék fel. Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere azt mondta, a kerékpárút már most ösztönzőleg hatott a beruházásokra, és javította a térség közlekedés-biztonságát is.

(via)

Keresés az oldalon