Világ 2021. január 25.

Szigorította maszkviselési szabályait a Lufthansa-csoport

Fatima Világ 2021. január 25.
A Németországban bevezetett szabályokkal összhangban már a Lufthansa-csoport összes légitársaságának a fedélzetén kötelező az FFP2-es vagy sebészeti maszkok viselése február elsejétől.

Noha a Lufthansa oldalán még ma is szereplő utastájékoztató szerint kifejezetten nem ajánlják az FFP2 típusú maszkok viselését – mert ebben nehezebb a légzés, viselése rosszullétet vagy egészségügyi problémákat okozhat -, az utasoknak február elsejétől igenis az FFP2 típusú, KN95/N95 szabványnak megfelelő, de szelep nélküli, vagy pedig sebészeti maszkot kell hordaniuk a repülés teljes időtartama, valamint a beszállás és kiszállás folyamata alatt. Az érintett utasokat e-mailben, a közösségi oldalain és a weboldalán is tájékoztatja a csoport – írja az AIRportal.

Egy Lufthansa repülőgép a kifutón az új BER Berlin Brandenburg repülőtéren, 2020. október 31-én (Fotó: Adam Berry / Getty Images).

Kivételt képeznek a szabály alól azok, akik rendelkeznek az utazás kezdete előtt legfeljebb 48 órával elvégzett, negatív eredményű tesztről kiállított igazolással, ők ugyanis mentesülnek a maszkviselés alól.

Keresés az oldalon