Belföld 2021. június 14.

Ingyenes szabadstrand lesz a tatai Öreg-tó partján

Startlap Utazás Belföld 2021. június 14.
Az önkormányzat ingyenes fürdőzési lehetőséget alakít ki az Öreg-tó partján, a sétány Építők parkja utáni szakaszán.

“A szabadstrand kialakításával az önkormányzat kulturált és biztonságos körülményeket kíván teremteni azok számára, akik az Öreg-tó vizében szeretnének megmártózni a meleg nyári napokon” – olvasható Tata Facebook-oldalán. A posztban hozzáteszik: “ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tó egyéb részein továbbra is tilos marad a fürdőzés. Erre a jövőben táblák is felhívják majd a figyelmet.”

Az érintett terület továbbra is átjárható marad azok számára is, akik nem szeretnének strandolni. 

Kiváló a vízminőség

 Mint olvasható, a strand létesítéséhez szükséges az illemhelyek, zuhanyzók és öltözők telepítése, elsősegélynyújtó hely kialakítása, a fürdőhely elhelyezkedését jelző táblák, a természeti környezethez illeszkedő padok, asztalok és hulladékgyűjtő edények kihelyezése, zöldterület kialakítása, a föveny kiegyenlítése és alkalmassá tétele a fürdőzésre, továbbá a működtetéshez jogszabályban előírt eszközök, valamint a közműellátás, a térvilágítás és az ingyenes ivóvízvételi lehetőség biztosítása. A felsoroltak megvalósításához szükséges előzetes lépéseket az önkormányzat megtette, a szükséges pénzügyi fedezetet saját költségvetéséből biztosítja. A strand kialakításával járó munkálatok várhatóan 2021. június 30-ig tartanak.

 Megjegyezik, a vízminőséggel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy az önkormányzat által 2021 májusában elvégeztetett bakteriológiai vizsgálat alapján az Építők parkjánál lévő vízterület a kiváló vízminőségi osztályba sorolható.

Keresés az oldalon