Belföld 2021. június 10.

Megújult a Bánki-tó strandja

Startlap Utazás Belföld 2021. június 10.
Újjászületett a Nógrád megyei Bánki-tó strandja 140 millió forintból, a strandon gyerekpancsoló és játszótér jött létre, új burkolatot telepítettek, megújult a gyep és a növényzet.

A strandot családbarát módon tervezték, így a legkisebbek is élvezhetik a vizet, élményeket szerezhetnek az árnyékolt pancsolóban, a nagyobbak számára pedig a tó kínál sok lehetőséget.

Bánk, 2021. június 10. A Bánki-tó 140 millió forintból felújított strandjának bejárata az avatás napján, 2021. június 10-én. MTI/Komka Péter

Rétvári Bence az ünnepélyes átadáson emlékeztetett, hogy 2010 óta egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy egy hétre elmenjenek nyaralni, 2010-hez képest 2019-re 2,5 millióval nőtt azok száma, akik megtehetik ezt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hozzátette, hogy

2010-ben mintegy 250 milliárd forintot költöttek a magyarok belföldi nyaralásra, míg 2019-re ez közel 400 milliárd forintra emelkedett.

Az államtitkár kitért arra, hogy szerda óta szabadon lehet átmenni a szlovák határon is, és számos rendezvény várja a résztvevőket a határ mindkét oldalán.

Megjegyezte, hogy az idén is a belföldi turizmus lesz a hangsúlyos, ezért a legjobb időpontban készült el a strand.  

Fotó: MTI/Komka Péter

Torma Andrea polgármester beszámolt arról, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program 140 millió forintos támogatásából gyerekpancsoló és játszótér jött létre, napozóágyakat kapott a közönség, megújultak a burkolatok, a lépcsők, a terasz, újjászületett a gyep és a növényzet.

(MTI)í

Keresés az oldalon