Belföld 2021. július 24.

Fél évszázad után ismét lesz dunai szabadstrand Budapesten

Startlap Utazás Belföld 2021. július 24.
Július 30-án nyit a római-parti szabadstrand - tette közzé a III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja.

Emlékeztettek: a kijelölt fürdőhelyeket a vízminőség romlása miatt 1973-ban megszüntették, a főváros területén a fürdést betiltották, idén azonban – fél évszázad után – ismét szabad lesz a strandolás a Római-parton.

A folyamatos vízminőség-vizsgálat eredményeire hivatkozva közölték: újra kiváló minőségű a természetes fürdővíz, ezért az óbuda-békásmegyeri önkormányzat a Duna budapesti szakaszán, a Római-parton – előreláthatóan július 30-ától – üzemelteti a kijelölt fürdőhelyet.

Emberek pihennek, napoznak, horgásznak a Duna partján MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Megjegyezték, hogy az önkormányzat korábbra tervezte a nyitást, azonban azt el kellett halasztani a heves esőzések és a Duna vízszintjének jelentős emelkedése miatt. A Római-parti Plázs belépőjegy nélkül látogatható, fürdőzésre alkalmas partszakasz, ahol a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályának határozata szerint augusztus 22-éig tart a fürdési idény.

Az Óbuda-Pénzügyőr SE sporttelep a vendégeknek ingyen ivóvizet, mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyakat, azaz a teljes infrastrukturális hátteret biztosítja. A területen – a fürdőhely nyitvatartási idejében – 11 és 19 óra között vízimentő-szolgálat működik majd, valamint gondnokot/fövenyőrt is alkalmaz az egyesület.  A Római-parti Plázs területén éjszakai őrség is működik majd 22 órától reggel 8 óráig – tették hozzá.   A kijelölt területen csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad fürdeni, és csak a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójasoron belül – olvasható a közleményben.

Keresés az oldalon