Belföld 2020. szeptember 15.

˝Találjuk ki közösen a Római-partot˝ - indul a közösségi tervezés

Startlap Utazás Belföld 2020. szeptember 15.
Elindul a közösségi tervezés a Római-part újratervezésére, a cél az árvízvédelem kérdésén túlmutatóan a teljes hullámtér hosszú távú víziójának megalkotása - tudatta Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: “Találjuk ki közösen a Római-partot. Találjuk ki közösen, hogy hogyan teremtünk biztonságot a helyben lakók számára, és hogyan őrizzük meg a páratlan természeti értékeket.”

A főváros vezetése számára kiemelten fontos mind a Csillaghegyi-öblözet árvízi védekezése, mind a római-part közösségi és természeti értékeinek megóvása.

A zöld városvezetés számára természetesen különösen fontos a Duna-parti, természetközeli partszakasz megóvása, amely immár száz éve a budapestiek egyik kedvenc kirándulóhelye, az evezős sportélet színhelye – mondta a főpolgármester.

Közölte, számukra csak olyan megoldás elfogadható, amely garantálja a Római-part természeti értékeinek megőrzését, és amely bírja a helyben lakók többségének a támogatását is.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a közösségi tervezés egyik első lépése egy jövőképtervezés.

A Fellini Római Kultúrbisztró a fővárosi Római-parton az újranyitás napján, májusban.
MTI/Mónus Márton

A véleményeket egy online kérdőív kitöltésével lehet megosztani, de terveznek kitelepülős tervezési beszélgetéseket is – közölte.

A Római-parttal, a jövőképtervezési folyamattal kapcsolatos híreket, eseményeket a romai.budapest.hu oldalon lehet figyelemmel kísérni.

Az árvízvédelem módját, nyomvonalát, műszaki megoldásait a 2021-ben induló megvalósíthatósági tanulmány készítése és részletes közösségi tervezés fogja meghatározni a jövőkép eredményeire építve – olvasható az október végéig kitölthető online kérdőív tájékoztatójában.

(MTI)

Keresés az oldalon