Világ 2021. március 30.

Spanyolország és Görögország várja az utazókat

Fatima Világ 2021. március 30.
Javában készülnek a turisták fogadására.

Az alapvető járványügyi előírásokat be kell tartani, de múlt hétvége óta nyitva lehetnek az éttermek és a múzeumok is egészen este fél 11-ig Spanyolországban. Felkészültek a húsvéti időszakra, noha ez a hét nem olyan lesz, mint a pandémia előtt. A szállodáknak csak a 12-14%-át foglalták le, mivel több város és régió is vesztegzár alatt van még. Keddtől egyébként feloldották a beutazási korlátozásokat az Egyesült Királysággal és Gibraltárral szemben, az Európai Unión kívülről viszont április végéig csak az üzletemberek utazhatnak be – írja az Euronews.

A görögök is várják a turistákat

Görögországban úgy döntöttek, mindenkit beengednek az országba, akit már beoltottak, függetlenül attól, hogy keleti vagy nyugati vakcinát kapott, a határokon a védettek számára pedig zöld sávokat hoznak létre, hogy elkerüljék a tumultust.

Getty Images

“Egyeztetve a járványügyi szakemberekkel arra jutottunk, hogy a már beoltott külföldiek beutazása semmilyen veszélyt sem jelent a görögökre. És ezen az sem változtat, hogy milyen hatóanyaggal vannak beoltva, hiszen több vakcinát éppen most vizsgál az Európai Gyógyszerügynökség” – mondta a görög turisztikai miniszter, Harry Theoharisz.

Keresés az oldalon