Világ 2021. március 29.

Phuket júliustól fogadná az oltott utazókat

Fatima Világ 2021. március 29.
A főszezonra megszüntetnék a karanténkötelezettséget Thaföldön, de Phuket még ennél is hamarabb várná vissza a beoltott turistákat.

Sokan sikertörténetnek nevezik, ahogy Thaiföld kezelte a járványhelyzetet – 2020. januárja óta kevesebb mint 100 halálesetet és 30 000 fertőzöttet tartanak számon. Azért közel sincs minden rendben: egy olyan ország, aminek a GDP-jének 22% -át a turizmus adja, gazdaságilag nagyon megszenvedte az elmúlt időszakot – főleg Phuket szigete, ami az utóbbi években a Thaiföldön járt külföldi turisták negyedének a célpontja. Ám a sziget a vártnál hamarabb fogadhatja ismét az utazókat: pénteken a tisztviselők elfogadták azt a tervet, amely lehetővé teszi a beoltott nemzetközi utazók számára, hogy július 1-jétől kezdve kihagyják a karantént, és szabadon nyaralhassanak. A terv az, hogy újraindítsák a turizmust a területen, még az ország többi része előtt – írja a Lonely Planet.

Haladni akarnak az oltással

Az első lépés azonban az volt, hogy elegendő mennyiségű vakcinát vásároljanak az ott élők immunitásának megteremtéséhez. A cégtulajdonosokat és szervezeteket, köztük a Phuketi Kereskedelmi Kamarát és a Phuketi Turisztikai Egyesületet tömörítő csoport elsődleges terve az volt, hogy magánalapok felhasználásával a felnőttek 70% -át beoltsák. Az átoltottság elérésével egyébként megszüntetnék a Thaiföldre érkező turisták 14 napos karanténját is. 

Illusztráció: Getty Images

Ha a helyi oltási erőfeszítések sikeresek lesznek, Phuket hónapokkal Thaiföld többi része előtt fogadhatja az utazókat. Noha Thaiföldön sikeresnek tekintették a vírus terjedésének megakadályozását, az ország oltása lassan halad. A turisták hiánya károsítja a gazdaságot, pedig Thaiföld számos egyedi programmal próbálkozott a turizmus ösztönzése érdekében, például a jachtkaranténnal.

Keresés az oldalon