Világ 2021. március 24.

A főszezonra megszűnhet a karanténkötelezettség Thaiföldön

Fatima Világ 2021. március 24.
Thaiföld sikeresen védekezik a járvány ellen, így a főszezonban talán már karanténkötelezettség nélkül látogatható az ország.

Az Aviareps idén online workshop keretében ismertette meg a magyar utaztatókat Thaiföld turisztikai kínálatával, az utazási szabályokkal és az ősszel kezdődő főszezoni kilátásokról is szó esett. Ali Marzouki a Thai Turisztikai Hivatal prágai irodájának Magyarországért felelős munkatársa elmondta: a korábbi megszorítások jelentősen enyhültek és jelenleg 54 tartomány – köztük a magyar utasok legkedveletebb nyaralóhelyei pl.  Phuket, Koh Samui, Krabi – a zöld, azaz szabadon látogatható zónába tartoznak – írja a TurizmusOnline.

Illusztráció: Getty Images

Az üzletek, éttermek és szórakozóhelyek már üzemelnek ezeken a területeken, de egyes intézkedések, például az egészségügyi maszk viselete továbbra is kötelező a bevásárlóközpontokban, üzletekben, tömegközlekedési eszközökön.

Vízummentesen akár 45 napig

A magyar utazók korábban 30 napos vízummentességét immár 45 napra emelte a thai kormány. Az érkezőknek egy 72 órán belüli negatív Covid-19 teszt szükséges, és egy „Escape” csomag foglalására, mely a kötelező karanténul szolgáló szállodát is tartalmazza. Ha az oltások jól haladnak, akkor előreláthatólag októbertől – a thaiföldi főszezon kezdetétől, már nem lesz szükség a szállodai karanténokra, így csoportok számára és rövidebb tartózkodással is könnyebben tervezhető lesz az utazás.

Keresés az oldalon