Belföld 2020. november 28.

Magyar sípályák: három szabályt kell betartani

Fatima Belföld 2020. november 28.
A Magyar Síakadémia elnöke szerint idén sem marad el a magyar síszezon, amire már gőzerővel készülnek, és amint meg lesz az engedély, megnyitják a pályákat.

Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia elnöke a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy napi szinten figyelik az európai síparadicsomok helyzetét, kiemelten az osztrák pályákon alkalmazott feltételeket és az ottani előírásokat. Pontosan tudják, mit kell tenni, ha itthon is eljön a nyitás ideje. Azt is elmondta: az osztrák pályákon alkalmazott követelményeket tekintik példának, azt kívánják átültetni, finomítani, figyelembe véve a magyar emberek habitusát, a magyar virtust.

Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke / Fotó: MTI Fotó: Komka Péter

Klausmann szerint még december 10-e után sem lesz késő felkészülni a szezonra, ám a sportolni vágyóknak 3 szabályt be kell tartaniuk: a maszkhasználatot, a védőtávolság betartását és a közös étkezésekre vonatkozó korlátozásokat. Emellett a Magyar Síoktatók Szövetségének általános irányelvei szerint a felszerelés átadása szabadtéren történik, a tanítványok zárt térben kizárólag a mosdót használhatják, míg a szülők maszkban kísérhetik a gyerekeket, de a tanpályára például már nem léphetnek be.

Mi a helyzet a magyar pályákon?

Bátor Balázs, a Balatonhoz legközelebb eső Eplény Intersport Sportarénájának menedzsere közölte: náluk még töltve vannak a hóágyúk, és az egyik tanulópálya is használható néhány napig, feltéve, ha marad a hideg idő, de csak vasárnapig látnak előre. Hoffman Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, is úgy véli, lennie kell síszezonnak, ám most égetőbb kérdés a karácsony.  – Ha biztatóan alakulnak a járvány megfékezésére tett lépések, akkor a téli sportok tekintetében is Ausztria példája a követendő – mondta a Magyar Nemzetnek a szakember. Többen a tiszta levegőjű fennsíkok szervezetre gyakorolt pozitív hatását is kiemelték.

Keresés az oldalon