Világ 2020. november 11.

Megkezdődött az ausztriai síszezon, de a legrosszabbtól tartanak

Fatima Világ 2020. november 11.
A szállodák, éttermek zárva, de megkezdődött a síszezon Ausztriában. Bizonyos közegészségügyi megkötések – maszkviselés, távolságtartás - mellett egyelőre látogathatók a síterepek, reménykednek abban, hogy ez így is marad.

Az elkövetkezendő hetek borzasztóan fontosak Ausztriának, ugyanis a gazdaság meghatározó szegmense a téli síturizmus, így a bécsi kormány igyekszik elkerülni a teljes lezárást. Tirol tartományban minden negyedik munkahely az idegenforgalomtól függ, minden második szállodai ágy valamelyik síterephez kötődik.

Az Osztrák Gazdaságkutató Intézet szerint, ha az idei síszezon elbukik, az másfél százalékkal csökkenti Ausztria éves GDP-jét.

A koronavírus-járvány gyorsulása viszont veszélyezteti az idei szezont. Pedig a síparadicsomok milliókat fektetek a vírusbiztos sportolás feltételeinek megteremtésébe – írja az Euronews.

Getty Images

A Pitztal régió síliftjeit üzemeltető cég szóvivője, Anna Griesser reméli, sikerül a fertőzésszámot kontroll alatt tartani, és nem lesz szükség a teljes lezárásra. “Természetesen kötelező a szájmaszk, a távolságtartás, a rendszeres kézfertőtlenítés. A koronavírus mindig is itt lesz. Megbarátkozni nem, csak együtt élni lehet, és kell vele. Ez válik normális élethelyzetté” – mondta.

 

 

Keresés az oldalon