Ilyen szabályokkal indulhat Ausztriában a téli síszezon

Fatima
Idén a síelés sem lesz a régi a koronavírus miatt, ám Ausztriában már gőzerővel készülnek a téli szezonra - lássuk, milyen feltételek várnak az utazókra.

Sokan már most készülnek a téli szezonra, így több ausztriai síterep kitette honlapjára az előzetes szabályokat. Talán nem okoz nagy meglepetést, hogy mindenhol kötelező a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben; több síterep tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár – írja a síelők.hu. A hüttékben már változó szabályok vannak érvényben: az asztalokat elhagyva továbbra is kötelező a maszk, ám egyes hegyi éttermekben csak a személyzetnek kell viselnie a védőeszközt.

Tirol, Ausztria
Tirol, Ausztria / Fotó: Getty Images

Úgy tűnik, a síelés utáni bulik (apres ski) komoly szabályozásokon mennek keresztül: felmerült a teljes betiltás és a regisztrációhoz kötött partizás gondolata is. Azzal is fel kell venni a kesztyűt, hogy az erős tiltás esetén privát házibulik alakuljanak ki, így inkább az “ellenőrzött” apres-ski feltételeinek a kidolgozása a kitűzött cél.

Karanténszobák és tesztelés

A gyanús esetek elszigetelésére karanténszobákat létesítenek, de a vendégek és az alkalmazottak tesztelése is kiemelt kérdés – lehet, hogy ingyenes koronavírusteszttel mehetnek haza a síelők.