Gyerekkel mennél síelni? Akkor irány Donovaly!

Szponzorált tartalom
Ebben a szlovák községben a nagyobb gyerekeknek is ingyenes a pályahasználat, és itt van a környék legnagyobb gyerek síparkja, valamint az egyetlen ténylegesen amatőr gyermeksíbajnoksága. Donovaly nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek barátja is: legyél akár snowboardos, sífutó, vagy egy kényelmes hobbisíelő, itt megtalálod a számításaid.

Az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra között meghúzódó hágón fekvő Donovaly (Dóval) egy igazi paradicsom lehet, ha gyerekkel tervezel síelést. Aki nem szeretné magát teljesen feláldozni a szülőség/gyermekes barátok, stb. oltárán, annak jó hír, hogy Donovalyban a felnőttekre is gondoltak.

De kezdjük előbb azzal, hogy miért is szuper hely ez a szlovák település a kisebbek számára.

8 éves korig ingyenes használat

A szlovák síközpontokban rendszerint 6 éves korig érvényes az ingyen síelés, itt azonban szakítottak ezzel a tradícióval, és a korhatárt 8 évre emelték.

A Funpark névre hallgató területet az év végén a sokszorosára bővítették, így Európa második, és Közép-Európa legnagyobb síparkjává vált. A hely tökéletesen alkalmas kezdő síelőknek a tanulásra, akár 3 éves kortól. Arról, hogy mindez kellemesen teljen, varázsszőnyegnek álcázott futószalagos sífelvonók, síkörhinta, és egy csomó játékos program gondoskodik. Minden délben előadással várják a kicsiket, amit egy „motoros szán-vonatozással” zárnak, és ember nagyságú figurákkal szórakoztatják az érdeklődőket.

Bajnokság, ahol tényleg csak az amatőrökre kíváncsiak

A HONDA Kupát, azaz hivatalosan az Országos Amatőr Gyermeksíbajnokságot 1993 óta évente megrendezik, immár 9 éve Szlovákiában. Az esemény 2012-ben került Donovalyba, és elég nagy sikerrel fut. Az idei évben február 8-ára tervezett játékos versengés különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan országos síverseny, ahol az igazán profi jelentkezők indulását kizárják. A verseny barátságos szellemét mutatja, hogy minden induló rögtön kap egy ajándék pulcsit.

A síbérlet megvásárlásához fel se kell állni a kanapéról

A PARK SNOW Donovalyban tavaly vezették be a síbérletek online árusítását, ami amellett a tagadhatatlan érv mellett, miszerint szinte meg se kell mozdulnod a bérlet beszerzéséhez, kedvezménnyel is jár. Fontos, hogy ehhez rendelkezni kell egy chipkártyával, de akinek van ilyen, és beszerez a neten egy síbérletet, később jutányosan vásárolhat. Annyi a dolgunk, hogy regisztrálunk a www.parksnow.sk weboldalon. 

A vásárlások után pontot adunk, amit fel lehet használni kedvezményként, vagy ha elég pont gyűlt össze, akár ingyen síbérletre is váltható.

Itthonról is vásárolhatsz bérletet

A Lupus-Travelnél elővételben is hozzájuthatsz síbérletedhez, amely Donovaly 11 km-nyi sípályáira érvényes. A helyszínen nem kell külön érvényesíteni, azonnal használhatóak!

Posztolhatod is, hogy milyen jól áll neked a hó

Donovalyban létrehoztak egy fotópontot, ahol a síbérlet vagy a sífelvonó jegy használatával pózolhatsz a sípálya mellett. A kép pár perc alatt elkészül, és a Skiline appján vagy weboldalán rögtön elérhető.

Itt egy statisztikát is találsz arról, hogy hány kilométert csúsztál.

Kedvezménykártyával spórolhatunk

PARK SNOW Card vendégkártyát minimum 2 éjszakás tartózkodás esetén kaphatunk a partnerszállástól. Az összesen 2, 90 eurós kártyával több szolgáltatást is nagyon kedvező áron vehetünk igénybe, például síbérletet 3, vagy 6 napra, sí és snowboard felszerelések kölcsönzésekor, valamint sí és snowboard iskolákban és aquaparkokban is. 

A PARK SNOW Card vendégkártya a kulcsa a Donovalyn és Szlovákia szerte lévő partnereinknél eltöltött tökéletes üdülésnek.

A valódi sportembereknek sífutópálya is készült

Eddig a lusta ember lelkesedése szólt belőlünk, de ennek ezen a ponton vége, mert két kifejezetten sportos dologgal zárjuk sorainkat.

Az első a sífutás kedvelőinek szól: Dóvalban két „cross-country” sífutópálya található, a Polianky – Močiarov és a Donovály – Šachtička. Ezeket folyamatosan karbantartják, és összesen 18,4 km hosszúak. Hétvégére pedig a pályákat korcsolyázó stílusúra készítik elő. 

A sífutópályák új térképéhez ingyenesen lehet hozzáférni a helyi infócentrumban, vagy a www.parksnow.sk weboldalon a  “térképek” menüpont alatt.

Snowpark is van, méghozzá az ország legjobbja

A snowboardosoknak sem kell a hüttében szomorkodniuk, sőt: a Boardlife és a Freeskier felmérése szerint a legjobb snowpark Donovalyban üzemel.

A Riders Park Záhradište 3 ugratóval és 12 akadállyal várja a deszkák szerelmeseit, és az unalom elkerülése érdekében a tereptárgyakon időnként változtatnak a szezonok során.

8 órás síbérletet is vehetünk

Ha nem szeretnéd lekötni magad egy szezonbérlet megvásárlásával, vagy nem egész nap síelnél, akkor a 8 órás síbérletet neked találták ki: a sílift kapun történő első átlépéskor 1 órát levonnak a síbérletből, ez idő alatt a síbérlet tulajdonosa korlátlan számban csúszhat le a sípályán és használhatja a sífelvonót.