A légiutas-kísérő elmagyarázza, miért retteg, ha az utasok egy bizonyos italt rendelnek
A Jet munkatársa az Express-nek kifejtette, hogy a szénsavas italok felszolgálása a nagy magasságban igazi fejfájást okozhat, ennek ellenére sokan ezeket kérik a fedélzeten.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a szénsavas üdítőitalokkal való munka nagyon macerás, mivel kitöltés közben habzanak, így csak lassan halad a kiszolgálás. Ez a csúcsidőben késleltetheti az italkiszolgálást, annak ellenére, hogy a személyzet igyekszik mindenkit azonnal kiszolgálni a fedélzeten.
Ezért érdemes kétszer is meggondolni, hogy mit rendelünk a repülőn
A kabinban uralkodó nyomás miatt a szénsavas italok fent sokkal jobban pezsegnek, mint tengerszinten, a túlpezsgés pedig gyakran kiömléshez vezet.
A repülőgép utastere kifejezetten száraz, az alacsony páratartalom pedig hozzájárul a kiszáradáshoz. A cukrot és koffeint tartalmazó szénsavas italok kevésbé hidratálnak, mint a víz, és idővel fokozhatják a szomjúság-érzetet.
A kabinnyomás miatt a szénsavas italokban lévő gázok kitágulhatnak a gyomorban, ami puffadáshoz és rossz közérzethez vezethet. Erre még rátesznek egy lapáttal a magasság szervezetre gyakorolt természetes hatásai is.
A cukrot vagy koffeint tartalmazó szénsavas italok összeomlást okozhatnak, és lomhának érezhetjük magunkat, különösen, ha sokat iszunk belőlük.
A kabin levegője nagyon száraz, ezért fontos a hidratálás. A víz a legegészségesebb választás a fedélzeten tartózkodók számára.
Az alkohol sem ideális
A szénsavas italok mellett az alkoholt is érdemes elkerülni repülős útjainkon. Az alkohol ugyanis negatívan befolyásolhatja az alvást – és dehidratáltnak is érezheti magát tőle az ember. Ha tehát azt szeretnénk, hogy kipihenten érkezzünk meg, a szénsavmentes frissítők ajánlottak. Egyesek szerint a nyugtató hatású forró italok – például a gyógyteák – még el is lazítanak az utazás alatt.