Világ 2021. június 03.

Phuket júliustól visszavárná az oltott utazókat

Fatima Világ 2021. június 03.
Július 1-jétől Thaiföld azt tervezi, hogy újból megnyitja kapuit a nemzetközi turisták előtt - néhány apró feltétellel.

A Thaiföldi Idegenforgalmi Hatóság (TAT) megerősítette, hogy a jövő hónaptól az ország karanténmentes beutazást engedélyez az alacsony kockázatúnak ítélt országokból származó oltott turisták számára, akik Phuketen érkeznek Thaiföldre. Noha a további részletek még váratnak magukra – beleértve azt is, hogy mely országokat tekintik alacsony kockázatúnak – annyi biztos, hogy tárt karokkal várják azokat, akiket teljesen beoltottak, vagy akik megkapták az első adag AstraZeneca oltást, és legfeljebb 72 órával az érkezés előtt készített teszt negatív eredményt mutat. Phuketbe érve – ahol a thaiföldi hatóságok szerint júliusra elérik az  immunitást – a látogatóknak hét éjszakát egy jóváhagyott szállodában kell tölteniük, ott tartózkodva nem kell karanténba zárniuk magukat, szabadon elhagyhatják szállásukat, és korlátozások nélkül járhatnak körbe a szigeten: strandokat, éttermeket és szórakozóhelyeket látogatnak – írja a LonelyPlanet.

A látogatóknak regisztrálniuk kell egy kormányzati weboldalon, és egy olyan alkalmazást kell használniuk, ami követi a mozgásukat. Hét Phuketen töltött éjszaka után a látogatók elhagyhatják a szigetet, hogy Thaiföld más pontjaira utazzanak.

A turistákra való felkészülésként Phuketen számos járványügyi korlátozást feloldottak, és a sziget turisztikai jellegű vállalkozásainak többé-kevésbé normális működését engedélyezték.

Phuket, Thaiföld / Fotó: Getty Images

Mivel Thaiföldön nagyban támaszkodnak a turizmusra, tűkön ülve várják, mikor indulhat újra az élet. A kormány regisztrációs portálja, a www.gophuget.com, még alakulóban van, az újraindulás tervezetének több fontos részlete is kidolgozásra vár, hamarosan több információt tudhatunk meg. 

Keresés az oldalon