Belföld 2021. január 11.

Megrohamozták a Kékestetőt és Eplényt

Fatima Belföld 2021. január 11.
A hétvégén ellepték a kikapcsolódni vágyók a Kékestetőt.

Szombaton már délelőtt kezdett megtelni a kékestetői parkoló, így a forgalomirányítók csak akkor engedtek fel újabb autót, ha felszabadult egy hely a parkolóban. Sokan gyalog indultak Mátraházáról, így az autósoknak is óvatosan kellett közlekedniük. Vasárnap délelőtt ugyancsak teli voltak a megállók, sem Kékestetőn, sem a Veronika-réten nem lehetett már szabad helyet találni, kicsivel később Mátraházán is elfogytak a szabad helyek – szúrta ki a Telex. Kékestető Hivatalos Oldala közölte: sem síelni, sem szánkózni nem lehet, egyúttal azt is kiemelték, hogy a maszkhasználat a Kékestető teljes területén kötelező.

Eplény / Fotó: MTI/Vasvári Tamás

“A jelenlegi, pandémiás időszakban különösen fontos, hogy megakadályozzuk a tömeges csoportosulásokat, ezért a Gyöngyösi Városrendészet kollégái Mátraházán és Kékestetőn is jelen lesznek a hétvége folyamán, és tájékoztatást adnak a feljutási lehetőségekről, illetve szükség esetén lezárják Mátraházán a Kékestetőre vezető utat! A rendőri jelenlétre tehát egész hétvégén számítani lehet” – írták a közleményben.

‼️FONTOS INFORMÁCIÓK‼️

Kedves Követőink! Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy nagy mértékben nőtt…

Közzétette: Kékestető Hivatalos Oldala – 2021. január 8., péntek

Eplényben szabad a sí és a snowboard

Az eplényi sípályán természetes hó is hullott, és a hóágyuk is folyamatosan gyártották a havat, a téli sportok imádói pedig éltek a lehetőséggel, hogy csússzanak. A portál egyik olvasója szerint sok százan nem tartották be a távolságtartási szabályokat, sorokban tömörültek, a felvonó székében többen egymás mellett ültek, miközben a síaréna arra hívja fel a figyelmet, hogy kövessék a covid-protokollt, tehát tartsák meg a 1,5 méteres védőtávolságot, viseljenek maszkot vagy csősálat a felvonókon és szociális helyiségekben – a szabályszegőket kiutasíthatják a pályáról, megtagadhatják tőlük a szolgáltatásokat.

Keresés az oldalon