Tippek 2021. június 17.

Málta frissítette a borostyánlistát és változnak a beutazási szabályok

Fatima Tippek 2021. június 17.
2021. június 17-i hatállyal a máltai Közegészségügyi Főfelügyelő által kiadott új rendelet alapján a Máltába irányuló utazásokra vonatkozó borostyánlista frissítésre kerül.

A máltai borostyánlista azokat az országokat, területeket sorolja fel, ahonnan az érkezőknek negatív COVID-19 teszt eredményt kell bemutatniuk a szabad belépéshez. A 2021. évi 255. számú L.N. (rendelet) alapján a frissített listán a következő országok szerepelnek:

Ausztria;
Ciprus;
Cseh Köztársaság;
Dánia;
Észtország;
Finnország;
Magyarország;
Izland;
Írország;
Németország;
Lettország;
Litvánia;
Luxemburg;
Norvégia;
Olaszország;
Franciaország;
Szlovákia;
Svájc;
Görögország;
Horvátország;
Spanyolország;
Lengyelország;
Belgium;
Bulgária;
Hollandia;
Kanada;
Ausztrália;
Új-Zéland;
Dél-Korea;
Andorra;
Monaco;
San Marino;
Kína;
Vatikán város;
Izrael;
Szingapúr;
Szlovénia;
Japán;
Amerikai Egyesült Államok; 
Thaiföld;
Portugália;
Románia;
Libanon;
Egyesült Arab Emírségek;
Törökroszág;
Jordánia;
Liechtenstein;
Svédország; és
Egyesült Királyság.

2021. július 1-jétől az uniós állampolgároknak Máltára indulás előtt be kell mutatniuk egy oltási bizonyítványt (ez az EU digitális oltási igazolás lesz, amint életbe lép). Az oltási igazolás kizárólag olyan oltásra vonatkozhat, amelyet a máltai Közegészségügyi Főfelügyelő (Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Johnson & Johnson) elismert és jóváhagyott. Bármely más ország állampolgárainak negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk, amelyhez a mintavételt legalább 72 órával a Máltára érkezés előtt kell elvégezni. Ha Máltára érkezéskor bármely (5 éves és annál idősebb) utas nem rendelkezik negatív PCR-teszt eredménnyel, illetve máltai állampolgárok és máltai tartózkodási engedéllyel rendelkezők esetében érvényes máltai oltási bizonyítvánnyal vagy a máltai Közegészségügyi Főfelügyelő által hivatalosan elismert oltási bizonyítvánnyal, akkor az utas kötelező PCR-vizsgálat és / vagy kötelező karantén alá esik melynek díját a 2021. évi 229. sz. rendelet alapján köteles megfizetni.

Fotó: VisitMalta

Ugyancsak június 17-től azok a személyek, akik rendelkeznek a Közegészségügyi Felügyelő által elismert és jóváhagyott oltási tanúsítvánnyal (ennek jelenleg csak a máltai oltási bizonyítvány felel meg) beutazhatnak Máltára és onnan az alább felsorolt országokba:

Fehéroroszország,
Belize,
Bosznia és Hercegovina,
Bhután,
Fidzsi-szigetek,
Jamaica,
Grúzia,
Feröer Szigetek,
Koszovó,
Kazahsztán,
Észak-Macedónia,
Montenegró,
Moldova,
Vietnam,
Egyiptom,
Irán,
Líbia,
Panama,
Katar,
Kuba,
Oroszország,
Szerbia,
Tajvan,
Albánia,
Örményország,
Azerbajdzsán
Szaúdi-Arábia.

Johann Buttigieg, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója üdvözölte ezt a bejelentést, és üdvözölte, az „újabb előrelépést a máltai turisztikai ágazat számára, amely újra életet kap, miután a COVID-19 korlátozó intézkedéseit enyhítették, lassan és fokozatosan, mindenki egészségének megőrzése mellett, hisz a biztonság a legfontosabb, valamint annak biztosítása, hogy Málta továbbra is rendelkezzen minden megfelelő hozzávalóval ahhoz, hogy mindenki újra szabadon érezhesse magát.”

Keresés az oldalon