Világ 2021. június 17.

Rekordot dönthetnek nyáron a görögök

Fatima Világ 2021. június 17.
Dömpingre készülnek a görögök, többek között azért is, mert magyarok ezrei választják idén Görögországot úti célul, hiszen a környező országok közül ők engedik be az egyik legegyszerűbb módon a turistákat.

A görög kultúra sokakat vonz magához a világ minden tájáról, hiszen a gasztronómia, a látnivalók és a híres görög vendégszeretet igazán csalogató lehet azok számára, akik idén nyáron egy mediterrán országban szeretnének vakációzni. Görögország a magyarok egyik kedvenc desztinációja is, évről évre rengeteg utazót csalogat – idén viszont még a megszokottnál is több vendégre számítanak, hiszen jelenleg az európai országok közül ez az egyik legkönnyebben megközelíthető.

Minden oltást elfogadnak, de a plasztikkártya mellett a kiadott magyar és idegen nyelvű oltási igazolásra is szükség van, emellett feltétel, hogy a második oltástól számított 14. naptól lehet utazni oda.

Pallagi Tímea Thászosz szigetén fogadja apartmanokban a turistákat, elmondta: “Rekordfoglalásaink vannak, a július és az augusztus már 90%-ban telített. Ahogy megnyitottak a határok, rögtök elindultak a turisták – így magyar vendégek is érkeztek autóval, repülővel. Folyamatosan jönnek. Most, hogy bezárnak az iskolák, még jobban beindul a szezon, nagyon sok szeretettel várjuk őket!”

A görög sziget, Mikonosz házai, háttérben az égszínkék tengeröböllel (Fotó: Getty Images)

Pápai Ferenc Kréta szigetére kitelepített idegenvezető – elmondása szerint még nem indult be a nagy roham, de már lehet hallani magyar hangokat. Szerinte leginkább a leírhatatlan életérzés hívogatja a turistákat.  Hagymásy Dóra Zakintoszon szervez kirándulásokat: sok magyar turistát várnak, és egy jó hírt is közölt, miszerint áremelkedésekre a görög tabernákban és élelmiszerboltokban nem kell számolni.

Keresés az oldalon