Világ 2021. április 16.

Oltást ajánlanának fel a turistáknak a Maldív-szigeteken

Fatima Világ 2021. április 16.
A turizmus fellendülése érdekében oltást ajánlanának fel az országba érkező látogatóknak a Maldív-szigeteken.

A Maldív-szigetek kormánya azt tervezi, hogy miután a helyiek már megkapták a vakcina második adagját, azt követően a turisták is kaphatnak majd oltást. Az ország turizmusért felelős miniszter, Abdulla Mausoom ismertette az ország terveit, mely szerint miután mindenki megkapta a második koronavírus-oltását, aki csak akarta, az országba érkező látogatóknak is fel fogják ajánlani az oltást, hogy ezzel serkentsék a turistaforgalmukat – írja a Portfolio.

Maldív-szigetek utazás júliusban
Fotó: Getty Images

Nagy szükség van a turizmus fellendülésére, ugyanis a Maldív-szigetek GDP-jének 67 százaléka köszönhető az idegenforgalomnak. A cél, hogy idén 1,5 millió turista legalább 10 millió vendégéjszakát töltsön az országban.

Részleteket még nem tudni

Mivel az országban kevesen élnek, elég vakcinájuk lesz a vendégek beoltására, az azonban még kérdéses, hogy az érkezőknek fizetniük kell-e az oltásért. A mindössze kicsit több, mint fél millió maldív állampolgár több mint felét, 53 százalékát legalább egyszer beoltották, a turizmusban dolgozó frontvonalbeli dolgozók 90 százaléka kapott már oltást.

Keresés az oldalon