Elárvereznek több kis szigetet a Maldívon

Fatima
A Maldív-szigetek kormánya 16 szigetet árverésre bocsát, és egyet bérbe ad 50 évre.

Azért kicsit bonyolultabb a helyzet, ugyanis a sikeres ajánlattevők várhatóan 36 hónapon belül üdülőhelyet építenek a szigetre. A többi aukcióval ellentétben itt nem a legmagasabb ajánlatot tevő nyer, ugyanis a kormány mérlegelni fogja az egyes javaslatok egyéb szempontjait, ideértve a személyzet nemek közötti egyenlőségét és a fejlesztés szén-dioxid-hatását. Emellett a tulajdonosoknak be kell tartaniuk a Maldív-szigetek különleges normáit is a beépítési munkálatok alatt:”A fa magassága felett nem lehet építeni, és a beépíthető terület 30% -ra korlátozott” – mondta Ali Shinan, a Turisztikai Minisztérium Tervezési Osztályának igazgatója a Robb Reportnak. 

Aki legalább 250 000 USD-t költ a befektetésre, ötéves tartózkodási vízumra lesz jogosult.

Az árverésre bocsátott szigetek mindegyikéhez tartozik néhány szám – például, hogy mekkora területet lehet beépíteni -, ezeket a leendő tulajdonosoknak tiszteletben kell tartaniuk, és egyes szigeteken a felújított területek visszanyerése érdekében a talajjavításra is szükség lehet. 

Getty Images

Aki ajánlatot szeretne tenni, az siessen, ugyanis a vonatkozó dokumentumok benyújtási határideje június 6. A nemzetközi ajánlattevőknek a jelentkezéshez 3250 USD vissza nem térítendő díjat is kell fizetniük. Nincs minimális licit, ezért talán itt az ideje, hogy szerencsét próbáljon az, akine az álma mindig is egy saját üdülőhely volt – írja a Designtaxi.