Világ 2021. április 22.

Németország ösztönzi az utazókat: repülő helyett vonattal keljenek útra

Fatima Világ 2021. április 22.
A légi közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének módjait keresik, Németország erre kitalálta: ösztönzi az embereket, hogy váltsanak repülőgépről vonatra a belföldi útvonalakon.

A Német Légiközlekedési Szövetség és a Deutsche Bahn vasúttársaság megállapodott abban, hogy több nagysebességű vasúti összeköttetést kínálnak azokon az útvonalakon, amelyeken jelenleg rövid távú repülőjáratok közlekednek. A Lufthansa és a Deutsche Bahn már nyilvánosságra hozta azt a tervét, hogy a Lufthansa expressz vasúti hálózat bővítésének részeként öt extra városból extra gyors DB „Sprinter” vonatokat indítanak a frankfurti repülőtérre – írja a Lonely Planet.

A hamburgi és müncheni járat júliusban, míg a berlini, a brémai és a münsteri járat decemberben indul.

Ezenkívül új Sprinter kapcsolatok debütálnak decembertől. A vasúti út München és Köln között lerövidül kevesebb mint négy órára, naponta kétszer mennek közvetlen vonatok a frankfurti repülőtér és München, illetve Nürnberg között – három és két órás úttal -, közben nincsenek további megállók. Ezeket összehangolják a Lufthansa központjában lévő járatok indulási és érkezési idejével, lehetővé téve a Frankfurton kívülről érkező utasok számára, hogy kihagyják a belföldi járatot, és még időben megérkezzenek.

Ezzel csökkentenék a szén-dioxid-kibocsátást

A Német Légiközlekedési Szövetség szerint a légi közlekedés adja a globális CO2-kibocsátás 2,8% -át, és a globális felmelegedésben a légi közlekedés részaránya 3 és 5% között mozog. A német légitársaságok elkötelezettek a karbonsemleges repülőtéri és repülési műveletek mellett. Ha a rendszer sikeres lesz, az egyesület és a Deutsche Bahn reményei szerint évente mintegy 4,3 millió ember választja majd a belföldi utazáshoz a vonatot a repülőgép helyett. További információk a Német Repülési Szövetség honlapján találhatók itt.

Keresés az oldalon