Tippek 2019. november 02.

Kreatív tudnivalók a hotelszobákról - világutazóknak

Balázs Tippek 2019. november 02.
Tudnod kell, hogy ha egy átlagos hotelszobában hálsz, és össze akarod csippenteni a függönyöket, hogy reggel ne süssön rád a nap egy keskeny sávban, egy ruhafogasra van szükséged. Telefontöltésre ott a tévé, cipőcsomagolásra a zuhanysapka, forradalmi vasalásra pedig csak egy forró vizes zuhany a fürdőben.

Rick Klau – azok, akik sűrűn kénytelenek utazni munkájuk miatt, s idegen szállásokon, zömmel hotelekben töltik az éjszakáikat, bizonyára találkoztak már ezzel a névvel. Egy átlagos Twitter-felhasználóról van szó, aki egy csapásra híressé vált egy fotóval és egy rövid poszttal.

A képen egy hotelszoba függönye látható, melynek két széle között behatol reggel a napfény, ha az ember valahogy nem kapcsolja össze őket. Klau egy vállfa csipeszével tette meg ezt, s ezzel a szöveggel tette ki a fotót:

„Nem tudom, ki posztolta ezt az ötletet pár éve Twitteren, de neki köszönhetően immár nyugodt alvással telnek az éjszakáim.”

Klau október elején közzétett tweetjét több százezren osztották meg azóta, s egy vicces mozgalom bontott szárnyakat a nyomán. A hétköznapjaikat üzleti utakkal tengető emberek sorra posztolnak a különböző trükkös megoldásaikról a közösségi médiában.

Özönlenek a szorgos követők

Utaznál, de nem tudsz dönteni? Kövesd az Utazás Tippek oldalt a Facebookon a legmenőbb úti célokért!Követem!

Egyikük a rendre otthon felejtett telefontöltő jelentette problémát úgy oldotta meg, hogy a tv hátulján lévő USB-csatlakozóba dugta a kábelt. Egy másik poszt a Lysol nevű fertőtlenítő szert ajánlja a hotelszobánk tisztán tartására, melyet akár a bőröndben is magunkkal tudunk vinni, vagy helyben megvenni.

„Ki használ fürdősapkát a hotelben zuhanyzáskor? Én hazavittem és vagy a cipőimet csomagolom bele, vagy hűtőben lévő kajákat”

– írja egy másik ötletgazda tweetjében. Egy hasonszőrű utazó a hotelszobához tartozó tv távirányítóját csomagolja a fürdősapkába, hogy ne kelljen a mások által markolászott eszközhöz nyúlnia.

Vasalj zuhannyal

Megint más a vasalódeszkát használja állítható magasságú íróasztalként, illetve olyan ötlet is érkezett, hogy ha az ember csúcssebességű netet akar, akkor csak fogja, és dugja be a gépét a wifi-router egyik bemenetébe.  Ugyancsak remek gondolat a zuhanyzás során keletkező gőzt kihasználni: érkezett olyan javaslat, hogy fürdés után csak akasszuk fel a fürdő ajtajára a összegyűrődött ingünket, s reggelre kisimul.

 

(Via)

Keresés az oldalon