Fotókon a karácsonyi fényárban úszó Budapest

Startlap Utazás
Varázslatos karácsonyi díszkivilágításban úszik a főváros legszebb sugárútja, amely advent első vasárnapján kapta meg a pompás külsőt. Hoztunk pár fotót, hogy milyen gyönyörű is.

Az ünnepi hangulatot a karácsonyi vásárok mellett Budapesten igazán az Andrássy út és a Nagykörút díszkivilágítása hozza el a szívünkbe advent tájékán.

Pazar fényárban úszik az Andrássy út
Karácsonyi díszkivilágítás az Andrássy úton. Mintha még az autók lámpái is ráerősítenének a fények játékára (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A pazar fényeket két évvel ezelőtt cserélték el jóval energiatakarékosabb változatra, amellyel természetesen semmit sem csökkent a látvány, ugyanakkor jóval kisebb összegből vált megoldhatóvá az energiagazdálkodás.

Karácsonyi díszkivilágítás a Nagykörúton (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A különböző mintázatú díszeket, melyek a kandelábereken jelennek meg, főként újrahasznosítható és lebomló anyagokból készítik.

Karácsonyi fényárban úszik a Nagykörút.
Karácsonyi díszkivilágítás a József körúton az advent első vasárnapján (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A fák védelmére is nagy figyelmet fordítanak, nemcsak az led izzók megjelenésével, hanem a világítás rögzítéséhez használt, úgynevezett favédő hevederekkel.

Kihagyhatatlan látványt nyújt a karácsonyi fényekkel kivilágított Andrássy út.
Karácsonyi fényfüzérek az Andrássy úton advent tájékán (MTI/Szigetváry Zsolt)

Az Andrássy úton – a Deák tértől az Oktogonig – 26 fapár között kifeszítve 182 darab teljesen organikus anyagokat tartalmazó díszítő elem adja a karácsonyifényeket.

Karácsonyi díszkivilágítás az Andrássy úton 2021. november 28-án.