Nem zár be, karbantartási szünet lesz a miskolctapolcai Barlangfürdőben

Startlap Utazás
Januárban két hétre bezár a Miskolctapolca Barlangfürdő, de nem másért, mint az ilyenkor szokásos karbantartási munkálatok miatt - így az energiaválság miatti újbóli bezárást álhírnek nevezte a spabook.net.

Az energiaválság miatt október 10-én bezárt Barlangfürdőt a helyi turisztikai vállalatok összefogásával, a megyei iparkamara és az önkormányzat együttműködésével október 28-án újra megnyitották – azonban a boon.hu szombati cikke szerint a történet itt nem ért véget, a Barlangfürdőre újból bezárás vár a téli szünet végével.

Frissítés: A bezárást álhírnek nevezi a spabook.net, Kassay Tamás turisztikai szakértő azt írja, a Barlangfürdő nem zár be, csupán karbantartási üzemszünet lesz két hétig. “A Miskolci Közgyűlésen az hangzott el, hogy kéthetes, januárban szokásos karbantartás történik és “terveink, céljaink, elhatározásunk szerint szeretnénk nyitva tartani a Barlangfürdőt… a célunk egyértelmű” – olvasható a cikkben.

A boon.hu megyei lap beszámolója szerint a miskolci közgyűlés legutóbbi ülésén az hangzott el, hogy eddig mindössze 4,5 millió forint folyt be a vállalkozások által ígért összegből, amely ennek többszöröse volt.  A barlangfürdő az ősszel mintegy 65 millió forint veszteséget termelt, amit egyelőre az üzemeltető Miskolc Fürdők Kft.-nek, illetve a városvédelmi alapnak kell lenyelnie.

Miskolctapolca Barlangfürdő
Januárban ismét bezár a barlangfürdő. Fotó: MTI/Komka Péter

Azt írták, a jelenleg érvényes döntés a barlangfürdő január 8-ig történő nyitva tartásáról szól. Utána, tehát január 9-től két hétre biztos, hogy bezár a fürdő, és befejezik az őszi zárvatartás idején megkezdett karbantartási munkálatokat. A boon.hu szerint korai még arról beszélni, hogy ezt követően újranyit-e a turisztikai attrakció.

A spabook szerint azonban semmilyen formában nem merült fel a Barlangfürdő bezárása, a közgyűlésről készült videót is linkelte a lap, az ominózus rész 5:35:00-tól kezdődik. 

A turisztikai portál azt írja, a valóság az, hogy a vállalkozók a felajánlásukat nagyjából egy hete tudják csak “odaadni”, ugyanis ezidáig húzódott a papírmunka azzal kapcsolatban, hogy miként is fogadja be a fürdő a felajánlott pénzeket. Mindeközben bejelentették, hogy az önkormányzatok kapnak energiatámogatást, Miskolc pedig kapott 6 milliárd forint kormányzati segítséget, ami a felajánláskor még nem volt ismert. Megjegyzik azt is: minden évben ilyenkor van két hét leállás, a cseppkőbarlang karbantartása miatt.