30 percnyi ingyen TikTok jár az American Airlines fedélzetén utazóknak

Fatima
Így biztosítják a velük utazók szórakozását.

Az ingyenes TikTok megérkezett az American Airlines egyes járataira: az utasok akár 30 percig használhatják az alkalmazást, ami elég idő arra, hogy legalább tíz új, hosszabb videót megnézzenek. Aki még nem telepítette az alkalmazást, a légitársaság felajánlja neki, hogy a levegőben ingyenesen letöltheti.

Illusztráció: Getty Images

A légitársaságok vissza szeretnék csábítani az ügyfeleket, így különböző praktikákat vetnek be, hogy még nagyobb élmény legyen a repülős utazás. Az American Airlines egyik versenytársa, a United is technikai frissítéseket vezetett be, például lehetővé tette az utasok számára, hogy előrendeljék a repülés közben elfogyasztani vágyott harapnivalókat, valamint bővítette flottáját olyan repülőgépekkel, amelyek támogatják a bluetooth-os hangot az ülésen lévő képernyőkhöz. Az American a közelmúltban engedélyezte az utasok számára, hogy ingyenesen használhassák a Facebook Messengert repülés közben – ezáltal legalább valamilyen kapcsolatot biztosítanak nekik a külvilággal -, noha ez nem újdonság, más versenytársaknál már régóta elérhető hasonló. A légitársaság közleménye szerint a TikTok elérhetővé tétele még tesztüzemben van, az ügyfelek visszajelzései alapján döntenek a továbbiakban.

Nem minden járaton elérhető

Az ajánlatot nem minden járaton lehet igénybe venni, csak a keskeny karosszériájú repülőgépeken, amelyek Viasat Wi-Fi rendszerrel rendelkeznek. A légitársaság flottájának sok repülőgépe olyan, viszont a Boeing 787-hez hasonló gépeken nem él a lehetőség. Ráadásul az American több Wi-Fi szolgáltatót is használ a járataihoz, így attól, hogy egy járaton van Wi-Fi,  még nem biztos, hogy az a Viasattól származik – írja a The Verge. A légitársaság sajtóközleményében mindenesetre kiemeli: az utasok számíthatnak arra, hogy rengeteg tartalmat találnak a platformon, beleértve az „utazási inspirációt” és a „karrier tanácsokat”.