Egy hete nyitva Bali, mégsem indulnak oda gépek

Fatima
Noha Bali már várja a 19 országból érkező utazókat, még nem indultak újra a közvetlen nemzetközi járatok.

Bali immár 19 ország utazói előtt nyitva áll, ezek a helyek-alacsony fertőzöttségi arányuk miatt: Bahrein, Kína, Franciaország, Magyarország, India, Olaszország, Japán, Kuvait, Liechtenstein, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Katar, Szaúd-Arábia, Dél-Korea, Spanyolország , Svédország és az Egyesült Arab Emírségek. Az utazóknak teljesen beoltottnak kell lenniük, rendelkezniük kell koronavírus-kezelést fedező biztosítással, negatív teszttel, és érkezéskor öt napos karanténba kell vonulniuk saját költségükön – írja a Lonely Planet.

Bali, Indonesia / Illusztráció: Getty Images

Bár a nemzetközi repülőtér technikailag október 14-én megnyílt, egy héttel a nyitás után még mindig nincs közvetlen járat a szigetre. Az idegenforgalmi tisztviselők ugyanakkor arra számítanak, hogy a közvetlen nemzetközi járatok október végén/november elején újraindulnak. „Ezek a dolgok időt vesznek igénybe. Ezeknek az országoknak és a látogatóknak időre van szükségük” – mondta I Wayan Koster, Bali kormányzója. Hozzátette: „Reméljük, hogy legkésőbb október végéig lesznek érkező járatok, legyen szó charter- vagy kereskedelmi járatról, melyek a turizmus beindulásának és Bali felépülésének jelei.”

A járvány előtt évente mintegy 6 millió ember látogatott Balira, tavaly ez a szám mindössze 1 millióra csökkent. Idén nyáron megugrott a koronavírusos megbetegedések száma Indonéziában – júliusban tetőzött -, de szeptember eleje óta folyamatosan csökken. Október 21-ig az ország lakosságának 32%-a volt teljesen beoltva.