Világ 2021. szeptember 20.

Bali tagadja, hogy nem engedi be a hátizsákos turistákat

Fatima Világ 2021. szeptember 20.
Az indonéz kormány megnyugtatta a hátizsákos turistákat: megengedik nekik, hogy a jövőben Balin utazhassanak.

Többekben aggodalom merült fel azzal kapcsolatban, hogy Bali korlátozza a hátizsákos utazók számát, miután Luhut Binsar Pandjaitan miniszter, aki egyben a COVID-19 válaszcsapat felelős is, azt mondta: a hátizsákos utazókat nem kéne beengedni. „Minőségi turizmusra törekszünk Balin, ezért nem engednénk be a hátizsákos turistákat, ha a közeljövőben hivatalosan életbe lép a nemzetközi utazókra vonatkozó nyitási terv” – idézte szavait a Bali Sun. A Lonely Planetnek azonban Luhut szóvivője helyesbítette: ez az egész egy félreértés, a miniszter olyan látogatókat zárna ki, akik megsértik az egészségügyi szabályokat és előírásokat. A szóvivő hozzátette: minden külföldi látogató és turista meglátogathatja Balit, feltéve, hogy betartják a protokollt.

Három tesz, oltás és karantén?

Bár hivatalosan nem jelentettek be nyitási ütemtervet, a Reuters jelentése szerint az egészségügyi miniszter javaslata szerint valamikor novemberben sor kerülhet erre, ha a lakosság 70%-a megkapta legalább az első oltást. Eközben enyhítenek néhány belföldi korlátozást, és készülnek arra, hogy nyissanak az alacsony kockázatú országokból érkező külföldi látogatók előtt. A Reuters szerint a nemzetközi látogatóknak három PCR tesztet kell elvégezniük, mielőtt belépnek a szigetre, és érkezésük után nyolc napig karanténban kell lenniük. Ugyancsak be kell mutatniuk a kormány által ellenőrzött telefonos alkalmazásban, hogy teljesen be vannak oltva.

Getty Images

Indonézia, a világ negyedik legnépesebb országa, súlyos károkat szenvedett különösen a Delta-változat miatt, de a lakosság nagyjából 31% már teljesen oltott.

Keresés az oldalon