Íme, a szív alakú horvát sziget, ahol Beyoncé a születésnapját ünnepelte

Turi Dániel
Galešnjak az Adrián fekvő elképesztő sziget a szerelmesek kedvence: ez persze nem is csoda, hiszen felülről nézve tökéletesen olyan, mint egy szív.

Horvátország még mindig a legnépszerűbb úti célnak számít a magyar utazók között: a számok azt mutatják, hogy a tavalyi évben több mint hatszázezer magyar töltött körülbelül három millió vendégéjszakát a szomszédos országban. A népszerűsége ellenére azonban van egy horvát sziget, amit kevesen ismernek, pedig egyedülálló, hiszen tökéletes szív alakja van – írja a My Best Place.

Galešnjak – egy apró, lakatlan sziget, ami az Adria közepén, egy partmenti település, Turanj és Pašman szigete között fekszik. A helyiek a szerelem szigetének is nevezik és erre minden okuk meg is van, hiszen a természet „alkotása” felülről nézve meglepő módon pont úgy néz ki, mint egy szív. A földnyelvet még 1806-ban fedezték fel, egészen pontosan Napóleon egyik térképésze, de igazán népszerűvé csak a különböző, digitális térképek megjelenésével vált és ezután is nyerte el a „leginkább szívre hasonlító sziget” címét, megelőzve ezzel a szintén hasonló ausztrál és argentin szigeteket.

Bár Galešnjak maga lakatlan, a környező településekről és más, lakott szigetekről hajóval megközelíthető,

de az információk alapján hétköznapi emberek nem gyakran töltik az éjszakát a szigeten – többek közt azért sem, mert rendkívül kevés ember által felhúzott épület található itt.

Galešnjak szigete, ami felülről pont úgy néz ki, mint egy szív
Galešnjak szigete, ami felülről pont úgy néz ki, mint egy szív

Íme, a szív alakú horvát sziget, ahol Beyoncé a születésnapját ünnepelte

Galešnjak szigete, ami felülről pont úgy néz ki, mint egy szív
Galešnjak - az Adria közepén fekvő lakatlan sziget
Galešnjak és a környező szigetek
Fotó megosztása:

Ennek ellenére persze a kempingezés megengedett  Galešnjak-on, de mivel a terület magántulajdonban van, ezért ha valaki sátrazva szeretne pár éjszakát eltölteni itt, annak külön engedéllyel kell rendelkeznie. Érdekesség azonban, hogy van, aki óriási bulival itt ünnepelte a harminckilencedik születésnapját: nem más, mint a világ egyik legnépszerűbb énekesnője, Beyoncé.

Nemrégiben a tulajdonos meglátta a rendkívül nagy turisztikai lehetőséget a szigetben, ezért egy bizonyos részét eladásra kínálta.

Egészen pontosan egy négy négyzetkilométeres területet, mégpedig elég boros áron: az apró darab földért 13 millió eurót, vagyis nagyjából ötmilliárd forintot kérnek.

Bár már többen jelezték az igényüket, hogy szeretnék megvásárolni a sziget egy részét, de a My Best Place információi alapján a tulajdonos eddig nem találta meg a tökéletes vevőt – neki ugyanis elvárása az, hogy aki építkezni szeretne a szigeten, csak és kizárólag energiatakarékos épületeket húzhat majd fel úgy, hogy nem károsítja a környezetet.