Világ 2021. október 13.

Decembertől újra látogatható a Fidzsi-szigetek

Fatima Világ 2021. október 13.
De nem mindenkit engednek be.

A Fidzsi-szigetek december 1-jén újra megnyitja kapuit a teljesen oltott utazók előtt – az Egyesült Államokból induló járatokra pedig már kaphatók jegyek. Szeptember 16-i nyilatkozatában Josaia Voreqe Bainimarama miniszterelnök kijelentette: a Fidzsi-szigetek határai az év végére nyitva lesznek, így több tízezer állampolgár és családja lélegezhet fel, akik a turizmustól függnek. Az ország nemzeti légitársasága, a Fiji Airways bejelentette, hogy az Egyesült Államok és a szigetország közötti járatok december 1-jén újraindulnak, a légitársaság november 30-tól napi járatokat kínál Los Angelesből, heti ötöt San Franciscóból és heti két járatot Honoluluból – írja a Lonely Planet.

Karantén nélkül, de két teszttel

A teljesen beoltott utazók a partnerországokból – Ausztráliából, Új -Zélandról, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Arab Emírségekből, Kanadából, Németországból, Spanyolországból, Franciaországból, Dél-Koreából, Japánból, Katarból, Szingapúrból, Svájcból és a csendes-óceáni szigetek országaiból és területeiről – kihagyhatják a karantént, feltéve, hogy három nappal az indulás előtt negatív eredményt kapnak az RT-PCR teszten, és 48 órával az érkezés után is elvégeznek egy gyorstesztet a szállodájukban. Október közepéig a Fidzsi-szigetek felnőttjeinek 80 százalékát is teljes mértékben beoltják.

Kajakozó Fidzsin / Fotó: Getty Images

„Majdnem két éve, hogy fogadtuk utoljára nemzetközi látogatókat. Ebben a két évben küzdöttünk, alkalmazkodtunk és felkészültünk. Ma nemzeti légitársaságunk készen áll, szállodáink és utazási szolgáltatóink készen állnak, és a Fidzsi-szigetek is készen állnak arra, hogy biztonságban fogadják a világot. Készen állunk arra, hogy a boldogság újra rád találjon” – mondta Faiyaz Koya turisztikai miniszter.

Keresés az oldalon