Védettségi nélkül indulhat idén a síszezon Franciaországban

Fatima
A részletek október 13-a környékén derülnek ki.

A tavalyi síszezon enyhén fogalmazva siralmas volt, épp ezért a legtöbb országban gőzerővel dolgoznak azon, hogy a megfelelő intézkedésekkel az idei sikeresebb legyen. Míg az olaszoknál és az osztrákoknál a védettségi igazolvány döntő tényező, addig a franciák bátrabban vágnak bele a szezonba.

Valószínűleg nem kell védettségi

A héten konferenciát tartottak a francia síterep üzemeltetők, amelynek az utolsó napján tett bejelentés szerint az idei szezonban lezárásra nem kerül sor, sőt: ha a járványhelyzet nem romlik jelentősen a francia síterepeken covid-igazolás (francia nevén pass sanitaire) nélkül is lehet majd síelni. Ezzel Franciaország az első uniós ország, amely kilátásba helyezte, hogy síszezonban nem kér uniós digitális covid-igazolványt – tehát sem az oltottságról, sem betegségből felépülésről nem kérnek igazolást, és negatív teszthez sem kötik a bérletvásárlást. A hivatalos bejelentésre és a további részletekre a tervek szerint október 13-ig várni kell – értesült a Síelők.hu.

Illusztráció: Getty Images

Aki franciaországi síelést tervez, mindenképpen vessen egy pillantást a nagykövetség és a konzulátus oldalaira, hiszen a Franciaországba való belépéshez most szigorúbbak a feltételek, mint a tervezett síeléshez. Az orosz vakcinával oltottakra továbbra is az oltatlanokra vonatkozó szabályok érvényesek, míg a két kínai oltás után kapott harmadik nyugati vakcinával már be lehet lépni az országba.