Mintegy száz hajó vonult fel a Dunakanyarban vasárnap

Startlap Utazás
A turisztikai szezon nyitányaként mintegy száz hajó vett részt a II. Dunakanyari hajós felvonuláson vasárnap Szob és Verőce között.

A II. Dunakanyari hajós felvonulásra 98 hajó regisztrált, és a Mahart Budapest nevű felvezető hajója mellett csatlakozott a rendezvényhez a Dunaújváros aknamentesítő hajó is, a vízügy Luppa kitűzőhajója, a katasztrófavédelem Foka hajója és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat hajója is.

Az első felvonulást azért indították el tavaly a szervezők, hogy ezzel a látványos akcióval hívják fel a figyelmet erre az országrészre.

Három új kikötővel gazdagodott a Dunakanyar az elmúlt időszakban. Szobnak 40 esztendő után 2020-ban lett újra kikötője, de 25 évig Verőcének se volt olyan kikötője, amely fogadni tudta volna a Budapest hajót, a két település között pedig Zebegényben is épült új kikötő.

Nemcsak a motoros hajókat érinti a változás, hiszen például új csónakház várja az evezni vágyókat Szobon és Vácon, emellett három új strand is létesült a Szob és Verőce közötti szakaszon.

MTI/Kovács Attila

(MTI)