Itt a Dunakanyar első fenntarthatósági kalauza

Startlap Utazás
A kezdeményezés célja a régió folyamatos fejlesztése felelősségteljes módon a turisták és a helybéliek bevonásával.

Egy rendkívüli kezdeményezésnek köszönhetően önkormányzatok, kulturális- és gasztro helyek, valamint különféle vállalkozások kerültek rá a Dunakanyar első fenntarthatósági térképére, a KanyarGO-ra. A kezdeményezés célja a régió folyamatos fejlesztése felelősségteljes módon a turisták és a helybéliek bevonásával – írja a Turizmus Online.

A térképprojektet az egymeder csoport és a DunakanyarGO turisztikai portál közösen hozta létre. A régió megfékezhetetlen elvárosiasodásnak indult, ezért a főképp helyi családi vállalkozásokból álló alapítók azt szeretnék elérni kezdeményezésükkel, hogy élhetőbbé váljon a környék.

„A kezdeményezéssel segítünk az utazóknak, hogy autó helyett inkább vonatra, hajóra vagy bicajra szálljanak, és hogy megtalálják a Dunakanyar legizgalmasabb helyeit, programjait és rejtett kincseit – mindezt úgy, hogy közben vigyáznak a régió értékeire” – nyilatkozta a Turizmus Online-nak Buzási Évi, a DunakanyarGO turisztikai oldal alapítója.

Az egymeder csoport a Dunakanyar fenntartható fejlődését tűzte ki célul. Ennek megfelelően a KanyarGO Térképre azok a vállalkozások kerülhetnek fel, amelyek vállalják, hogy a régiót tiszteletben tartva mindent megtesznek a Dunakanyar emberi léptékű fejlődéséért, és részt vesznek a kulturális élet alakításában.

A pár hónapja létező csoportnak már több mint negyven tagja van, többek között a MÁV és a MAHART is.