Belföld 2020. április 19.

Kezd életre kelni a belföldi turizmus, egyre több a foglalás

Startlap Utazás Belföld 2020. április 19.
Folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál, beindultak a nyári szállásfoglalások is.

Több mint hatvan strand újul meg idén a Balatonnál – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Könnyid László kiemelte: folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál. Kormányzati támogatással idén csaknem hárommilliárd forintból több mint 90 strand újul meg, ezek közül több mint hatvan a Balatonnál található.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Hozzátette: idén a strandok alapinfrastruktúra-fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, nem egy-egy nagyobb beruházásra koncentrálnak, hanem a kisebb strandokra is jutott forrás. Könnyid László szerint ugyanis egy jó strandnak minőségi alapinfrastruktúrát – köztük vizesblokkokat, baba-mama szobát – kell biztosítania.     

A vezérigazgató-helyettes arról is beszélt: a belföldi vendégek is készülnek már a nyárra, az elmúlt egy hónapban több mint húszezer foglalást tettek már.

Ez azt jelenti, hogy 25 százalékkal több a rendelésállomány a három nyári főszezoni hónapra most, mint egy hónappal korábban volt – emelte ki.

Hozzátette: a tavalyi év hasonló időszakához képest ez még mindig elmaradást jelent, de már egyfajta óvatos optimizmust mutat.

(MTI)

Keresés az oldalon