Világ 2019. november 14.

A hétvégén nyitnak a karácsonyi vásárok Bécsben

Startlap Utazás Világ 2019. november 14.
Idén összesen húsz helyszínen, városszerte több mint ezer standnál rendeznek karácsonyi vásárt az osztrák fővárosban.

A legnagyobb karácsonyi vásár idén is a Bécsi Városháza előtt található Christkindlmarkt lesz, ahol osztrák és külföldi termelők, kézművesek kínálják termékeiket, finomságaikat összesen 152 standnál. Hagyományosan ez a vásár ad helyet az osztrák főváros karácsonyfájának, amely idén Salzburgból érkezett, és a 32 méter magas, 130 éves fenyőn a díszkivilágítást november 16-án kapcsolják fel – írja a Turizmus Online.

karácsony Bécs vásár Ausztria
iStock

A legtöbb helyszín ugyan november 15-16-án nyit, a Türkenschanzparkban már november 13-án elstratolt a szezon, a MuseumsQuartier udvarán pedig múlt hét óta tart a „Téli ébredés”, ahol többek között fényfestés, koncertek, curling, felolvasóestek, DJ-k és stand up-osok teszik teljessé a programot.

Nyitás szempontjából szintén kivételt képez az igényes áruválasztéka mellett változatos zenei programja miatt népszerű, a Karlsplatzon található vásár, az Art Advent, amely november 22-én nyit, valamint a Maria-Theresien-Platzon és a Schönbrunni Kastély díszudvarán felállított karácsonyi vásár. Előbbi november 20-án, utóbbi november 23-án nyit.

A további helyszínekről és programokról a Turizmus Online oldalán olvashatsz részletes beszámolót.

Keresés az oldalon